B-mužstvo remizovalo so Spišským Podhradím

2013-11-03 12:00:00

So Spišiakmi zaknihovali Zemplínčania remízu 1:1, o jediný gól rezervy sa postaral Stanislav Danko.

Rezervný celok MFK Zemplín Michalovce remizoval v nedeľňajšom stretnutí 15. kola štvrtej ligy skupiny Východ na domácom ihrisku so Spišským Podhradím 1:1 (1:1) a natiahol tak svoju sériu bez prehry už na päť zápasov.

Na michalovskej umelej tráve mali počas celého duelu územnú prevahu domáci futbalisti, ktorí však narazili na zdatného súpera s dobrou defenzívou. Ako prvý sa o zmenu skóre pokúšal po štvrťhodine hry Janič, ktorého priamy kop chytil gólman hostí Franko. V 18. minúte mal obrovskú príležitosť na strelenie otváracieho gólu Regáli, ale v čistej šanci vystrelil iba do brankára. O dve minúty nato sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš, po chybnej rozohrávke domáceho celku sa zmocnil lopty Maliňák, ktorý z úniku nedal brankárovi Jenčovi žiadnu šancu - 0:1. Po polhodine hry mohli Spišiaci zvýšiť svoj náskok, no Jenčo ukázal svoje kvality, keď po rohovom kope Markuša na čiare skvele zneškodnil hlavičku Kacvinského. Krátko pred koncom prvého dejstva MFK Zemplín vyrovnal, po faule na Vožného premenil pokutový kop Danko - 1:1.

Aj po prestávke sa hralo prevažne na hosťujúcej polovici ihriska. Do šancí sa však domáci veľmi nedostávali. V 58. minúte mohli paradoxne udrieť hostia, ale Michalovčanov pri tutovke Markuša podržal gólman Jenčo. Krátko po hodine hry zahrával z dobrej pozície priamy kop Janič, namieril však nad bránu Spišského Podhradia. V 77. minúte napriahol spoza šestnástky Danko a jeho strela len tesne minula šibenicu Frankovej svätyne. A keď sa v nadstavenom čase neujal ani priamy kop Neuvirtha, ktorý Jenčovu bránu prestrelil, Zemplínčania si so Spišiakmi body podelili.

MFK Zemplín Michalovce B - MŠK Spišské Podhradie 1:1 (1:1)

Góly: 44. S. Danko (11 m) - 20. E. Maliňák

Rozhodoval: Zvolánek - 60 divákov

MFK ZEMPLÍN B: T. Jenčo - Mikovčík, Ďurik (46. Havrila), J. Andrejko (58. Ilinjo), M. Devečka - L. Jacko (66. J. Štofík), Gamkrelidze, S. Danko, L. Janič - M. Regáli, T. Vožný

MŠK: Franko - Blahovský, Papcun, Richard Hritz, Gonda - Markuš (86. Zelený), Kacvinský, Neuvirth, D. Hritz (80. Greňa) - Pokrivčák, E. Maliňák (90+. Dzurilla)

Ostatné výsledky 15. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ:

Spišská Nová Ves - Svit 0:0, Haniska - Giraltovce 1:2, Barca - Stropkov 0:6, Vyšné Opátske - Krompachy 1:1, Veľké Revištia - Svidník 2:0, Snina - Plavnica 2:1, Sabinov - Vysoké Tatry 1:2

Tabuľka po 15. kole:

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 10. novembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Haniska (16. kolo)

Nedeľa 17. novembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Giraltovce (17. kolo)