Adrián Leško v nominácii na kvalifikačný turnaj

2013-10-31 12:00:00

Michalovského útočníka povolal kormidelník slovenskej 19-tky Milan Malatinský na kvalifikáciu do Bulharska.

Slovenská futbalová reprezentácia bude na novembrovom turnaji 6. kvalifikačnej skupiny v Bulharsku bojovať o postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie proti domácim reprezentantom, rovesníkom z Albánska a Grécka. V 23-člennom kádri trénera Milana Malatinského figurujú aj útočníci Tomáš Vestenický a Lukáš Haraslín, ktorí štartovali na prebiehajúcom svetovom šampionáte hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch. Slováci na ňom skončili v osemfinále na štíte Uruguajčanov. Vo výbere figuruje päť legionárov - obrancovia Ľubomír Šatka z anglického Newcastle United, Jakub Kastelovič (Slovan Liberec), Martin Valjent z talianskeho Ternana Calcio, stredopoliar David Ivan (Sampdoria Janov) a útočník FC Parma Haraslín. Mladí Slováci odohrajú v utorok 12. novembra v meste Sevlievo o 14.00 h duel proti domácemu
výberu, o dva dni neskôr si v Loveči zmerajú sily s Albáncami (17.00) a svoje posledné vystúpenie na podujatí absolvujú 17. 11. o 14.00 opäť v Sevlieve duel proti Grékom.

Do ďalšej fázy kvalifikácie postúpia prvé dve mužstvá z trinástich kvalifikačných skupín a najlepší tím z tretích miest (rozhodnú výsledky s postupujúcimi tímami). Pred odchodom do Bulharska tréneri zúžia nomináciu na osemnásť hráčov. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov na kvalifikačný turnaj v Bulharsku (12. - 17. novembra) o postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na júlových majstrovstvách Európy 2014 v Maďarsku:

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Denis Kubica (FK Senica), Libor Koníček (MFK Ružomberok)

Obrancovia: Matúš Bero (AS Trenčín), Samuel Lacko (MFK Ružomberok), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.), Martin Králik (MŠK Žilina), Jakub Kastelovič (Slovan Liberec/ČR), Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.)

Stredopoliari: Marco Mičko (AS Trenčín), Martin Chrien (FK Dukla Banská Bystrica), Denis Ventúra (FK Senica), Peter Ľupčo, Milan Škriniar (obaja MŠK Žilina), David Ivan (Sampdoria Janov/Tal.), Matej Jakúbek (ŠK Slovan Bratislava), Július Sz”ke (ŽP Šport Podbrezová)

Útočníci: Roman Sábler (AS Trenčín), Matúš Bartošek, Tomáš Vestenický (obaja FC Nitra), ADRIÁN LEŠKO (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Haraslín (FC Parma/Tal.)

Náhradníci:

Brankár: Richard Gmitter (Partizán Bardejov)

Obrancovia: Michal Tramita (1. FC Tatran Prešov), Timotej Záhumenský (ŠK Slovan Bratislava)

Stredopoliari: Filip Voda (1. FC Tatran Prešov), Filip Kolorédy (MFK Ružomberok), Marek Zuziak (MŠK Žilina) 

Útočníci: Jakub Kosorin (FK Senica), Rastislav Baša (FC Spartak Trmava)

Realizačný tím:

Milan Malatinský (tréner), Cyril Stachura (asistent trénera), Branislav Benko (tréner brankárov), Zsolt Fegyveres (lekár), Vladimír Gramblička (masér), Roman Smirnov (technický vedúci), Ján Rosinský (hlavný vedúci)

Program SR "19" na kvalifikačnom turnaji v Bulharsku (12. - 17. novembra) o postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na júlových majstrovstvách Európy 2014 v Maďarsku:

utorok 12. novembra (14.00 h): SR "19" - Bulharsko "19" (Sevlievo)
štvrtok 14. novembra (17.00): Albánsko "19" - SR "19" (Loveč)
nedeľa 17. novembra (14.00): SR "19" - Grécko "19" (Sevlievo) 

Zdroj: SITA