Pre futbal sa tu robí viac, než sa robilo v Prešove

2013-09-26 12:00:00

Kormidelník MFK Zemplín Jozef Bubenko hovorí o druholigovej súťaži aj o tom, ako je spokojný na michalovskom pôsobisku.

V Michalovciach sa už niekoľko rokov pošuškáva pred sezónou o postupe do Corgoň ligy. Následný priebeh ročníka mal však zakaždým nepriaznivý vývoj a "žlto-modrí" tak stále účinkujú v druhej najvyššej súťaži. Síce máme za sebou iba desať zápasov sezóny 2013/2014, no pre Zemplín to konečne vyzerá nádejne. Druhé miesto a jednobodová strata na lídra z Bardejova dáva Michalovčanom do rúk dobrú východiskovú pozíciu do ďalšieho priebehu ročníka.

Duel v Ružomberku by mal byť zlom

Kormidelník Jozef Bubenko však brzdí akékoľvek očakávania a situáciu v tabuľke vníma ako realista. "Sme druhí, no okolo nás je asi pätica, možno šestica tímov, ktoré by tiež chceli postúpiť. Som presvedčený, že táto otázka bude nezodpovedaná ešte veľmi dlho a otvorená partia o jedinú miestenku do Corgoň ligy sa bude hrať až do konca súťaže," ozrejmil pre profutbal.sk tréner Michaloviec Jozef Bubenko a vzápätí dodal: "Zároveň dúfam, že my budeme jedno z tých mužstiev, ktoré sa bude biť o víťazstvo v druhej lige čo najdlhšie."

Po desiatich kolách má Zemplín bilanciu šesť víťazstiev, dve remízy a dve prehry. "Doma hráme veľmi dobre. Súper u nás bodoval iba raz, keď uhral remízu. A aj to so šťastím, pretože sme mali v zápase jasnú prevahu a nepremenili sme množstvo šancí. Výkon bol veľmi dobrý," pokračoval šesťdesiatdvaročný rodák z Prešova: "Horšie je to už na ihriskách súperov. Možno práve aj utorkové stretnutie Slovnaft Cup-u v Ružomberku by malo chlapcom ukázať, že dokážu odohrať dobré zápasy aj vonku. Mohol by to byť akýsi zlom a hráči si v hlavách uvedomia, že na to majú. Ak budú hrať takto vonku aj v druhej lige, tak potom určite nebudeme mať také problémy, ako sme mali doteraz."

Všetko, čo očakával, sa zatiaľ aj naplnilo

Jozef Bubenko bol na sklonku uplynulej sezóny v Tatrane Prešov a na vlastnej koži okúsil trpkosť vypadnutia z Corgoň ligy. V aktuálnom ročníku sa pokúša o návrat medzi slovenskú elitu práve v metropole Zemplína. "Ťažko porovnávať minuloročný káder Prešova s tohtoročným v Michalovciach. Najväčšie rozdiely vidím v niečom inom. Tu je pokojnejšie prostredie a aj väčší záujem o futbal. Na stretnutia chodí veľa fanúšikov, máme lepšie zázemie na prácu. Majitelia vytvárajú také podmienky, aby sme mohli hrať dobrý futbal," pokračoval v diskusii Jozef Bubenko: "To všetko sa odzrkadľuje na diváckej návštevnosti a následne aj na výkonoch hráčov. V Michalovciach sa robí pre futbal viac, než tomu bolo v Prešove. Tam nebol záujem o mužstvo na takej úrovni, na akej by mal byť."

Keď sú spokojní hráči, jednoznačne sa pracuje lepšie aj realizačnému tímu. "Nie len tréneri, ale aj hráči majú určité ekonomické istoty a môžu sa naplno venovať futbalu. Nemusia mať v hlavách kadejaké problémy a iné myšlienky. To všetko sa prenáša na trávnik a do zápasu. Pokiaľ dokážeme stabilizovať výkonnosť na ihriskách súperov, tak som presvedčený, že budeme hrať o špicu až do konca," doplnil tréner s medzinárodnými skúsenosťami a na záver vyjadril spokojnosť so svojím angažmánom: "Myslím si, že všetko, čo som očakával, sa zatiaľ aj naplnilo. Neostáva nám teda nič iné, iba tvrdo pracovať aj naďalej. Všetko ostatné príde neskôr."

Zdroj: profutbal.sk