Mladší dorastenci odštartovali víťazstvami

2013-08-04 12:00:00

Kategória U17 vyhrala nad Trnavou 1:0, U16 porazila rovnakého súpera 2:1, hoci do polčasu ešte prehrávala.

Výhodu domáceho prostredia využili na plný bodový zisk prvoligoví mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Tí v úvodných majstrákoch novej sezóny porazili trnavský Spartak - U17 tesne 1:0, U16 takisto iba o gól 2:1.

Mladší dorastenci U17

Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka sa vo veľkej horúčave mohli už v 6. minúte ujať vedenia, ale Vajsova pekná strela išla tesne vedľa. Rozhodujúci gól duelu padol krátko po polhodine hry, Chimaľ odcentroval na Straku, ktorý si poradil s obrancom a presnou strelou k žrdi skóroval - 1:0. Gólovú poistku mohol pridať v 62. minúte kapitán Vajs, no jeho nádhernú strelu vytlačil hosťujúci gólman na rohový kop.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 34. J. Straka

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Sarik, M. Kolesár, J. Vaško, Penzeš (48. M. Janočko) - Halagan, M. Bednár, Vajs, J. Straka - Chimaľ (48. Kaščák), Bellás

Mladší dorastenci U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Prvý polčas bol z našej strany slabší, hostia okrem streleného gólu mohli pridať ešte ďalšie dva, my sme však tiež pohrozili a trafili sme žrď. Cez prestávku som chlapcom dohovoril, urobili sme tri zmeny v zostave a nastúpili ako vymenení. Trnava nebola v druhom polčase pri našej bráne. Vyrovnali sme v 65. minúte, keď sa hlavou presadil Lukáč a rozhodujúci gól strelil v 73. minúte z priameho kopu Kolesár. Musím objektívne priznať, že zápasu by viac pasovala remíza, pretože hostia boli lepší v úvodnom dejstve a my po zmene strán."

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 2:1 (0:1)

Góly: 65. R. Lukáč, 73. P. Kolesár - 9. Halmo

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik, A. Kuľha, Cap (41. Diladi), Vinc (41. Šmajda) - Masnica (60. Lehotský), P. Kolesár, Sopata, R. Lukáč - A. Horváth, Ciganoc (41. Mackaľ)

Najbližšie sa michalovské výbery predstavia na pôde Podbrezovej, kde nastúpia v sobotu 10. augusta o 11. hodine (U17) a 13. hodine (U16).