Siahli na dno síl, ale futbal sa im pomstil

2016-03-01 12:00:00

Hoci Michalovčania boli lepším tímom, tri body brali Trnavčania. Prečo chýbali útočníci Votinov a Serečin?

Krutým výsledkom privítala futbalová jar hráčov MFK Zemplín Michalovce. Nováčik Fortuna ligy bol v súboji s mužstvom zvučného mena trnavským Spartakom lepším tímom, vypracoval si aj oveľa viac gólových príležitostí, ale zostal s prázdnymi rukami. „Bílim andelom“ podľahol najtesnejším rozdielom 0:1, keď o osude zápasu rozhodol krátko pred uplynutím hodiny hry po náhodnej akcii argentínsky kanonier so slovenským občianstvom David Depetris. Situácia na dne tabuľky sa hneď po úvodných jarných dueloch poriadne zdramatizovala. Michalovské zaváhanie využili ich konkurenti Skalica a Podbrezová, ktorí v domácom prostredí nezaváhali vyhrali zhodne 1:0. Záhoráci nad Žilinou, Horehronci nad Senicou.

Bojovný futbal

Slávny Spartak prilákal na štadión pri Laborci návštevu kola. Na prvý jarný zápas bolo v Michalovciach zvedavých vyše štyritisíc divákov! Dlhú cestu na východ merali aj fanúšikovia červeno-čiernych, ktorí svojmu mužstvu vytvorili skoro domácu atmosféru. A po zápase mali dôvod na radosť, lebo ich tím vydoloval u nováčika tri body. „Vedeli sme, že zápas bude len o bojovnosti, lebo na tomto teréne sa iba ťažko dal hrať nejaký pekný futbal. Podmienky boli pre obe mužstvá rovnaké. Väčšinou to končilo nakopávanými loptami, kombinovať nebolo veľmi možné. Nám sa podarilo dať gól, a preto sme vyhrali,“ zhodnotil súboj trnavský kormidelník Ivan Hucko. „Spartakovci“ tak vrátili Zemplínčanom jesennú prehru z ich pôdy, kde Michalovce gólom Stanislava Danka zvíťazili tiež 1:0. Zaujímavé je, že oba zápasy mali rovnaký scenár. Domáce mužstvo bolo lepším celkom, ale zahadzovalo jednu šancu za druhou a súper ho zato potrestal. Trnava bola v sobotu mimoriadne efektívna, skórovala totiž z jedinej strely do priestoru brány! „Aj také zápasy bývajú. Depetris je taký hráč, že možno 80 minút bude iba behať po ihrisku, päťkrát sa stretne s loptou a na pri šiestom dotyku dá gól. To sa mu podarilo aj v tomto dueli,“ povedal Hucko. Domáci priaznivci cítili krivdu pri dvoch sporných momentoch v prvom polčase, po ktorých si pýtali penaltu. Najprv zostala píšťalka rozhodcu Marhefku nemá v 23. minúte po jasnom faule Martina Tótha na Nikolu Lukiča, potom tesne pred odchodom do šatní mnohí videli ruku jedného zo zadákov Spartaka. „Ťažko povedať, či to mali byť jedenástky. Také situácie boli na oboch stranách, z lavičky to nebolo veľmi dobre vidieť.“

Veľmi chceli vyhrať

Na margo sporných situácií Huckov náprotivok Stanislav Griga poznamenal: „Bolo to tak, ako povedal kolega. Hráči súpera reklamovali ruku v druhom polčase. Rozhodca nejako výrazne zápas neovplyvnil, nemôžeme sa na to vyhovárať.“ Žilinský rodák skonštatoval, že bojovnému stretnutiu by oveľa viac svedčala remíza. „Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, ktorému z našich štyroch šancí chýbal aspoň jeden gól. Myslím si, že keby sme ho dali, tak zápas by bol iný. My by sme to potom mohli zatvoriť a chodiť do protiútokov. Po góle toto urobil súper. V druhom polčase sme mali desaťminútovku, kedy sme vôbec nepodržali loptu. Dostali sme gól a potom sa nám už hralo ťažko. Aj keď hráči mali veľkú snahu aspoň vyrovnať, skúsený súper si víťazstvo uhájil,“ uviedol Griga. MFK Zemplín opäť raz vyhorel v koncovke. Keby aj tréner chcel v ofenzíve urobiť počas zápasu nejaké zmeny, veľmi na výber nemal. Zimné posily Maksim Votinov a Filip Serečin sledovali súboj iba z tribúny. Prečo? „Votinova sme bohužiaľ nestihli vybaviť, tie náležitosti ešte neboli dokončené. Druhý čerstvý útočník nám citeľne chýbal. Na lavičke bol iba mladý Bellás. A čo sa týka Serečina, ako povedal kolega, bol to zápas o bojovnosti. A Filip nie je bojovník a hráč na takýto terén. Keď budeme niekedy prehrávať a bude dobré ihrisko, tak vtedy nám môže pomôcť. Zatiaľ však nie je hráčom do takého zápasu,“ ozrejmil Griga, ktorému premiéra na michalovskej lavičke výsledkovo nevyšla. „Počas celého týždňa pred zápasom bolo na hráčoch cítiť, že ho chcú vyhrať, až som mal obavy, aby neboli premotivovaní. Na niektorých sa tento fakt podpísal. Sviarchynski odohral súboj pod svoje možnosti. Bolo vidieť, že veľmi chce a je nervózny. Aj pri našich gólových príležitostiach sa ukázalo, že keby hráči boli uvoľnení, tak tie góly určite dáme. Chlapcom som pred prvým jarným zápasom povedal, že majú pred sebou štrnásť duelov, a ak do nich dajú všetko, čo v nich je, tak to na záchranu bude stačiť. Proti Trnave siahli na dno síl, išli na krv. Ale aj také zápasy sú, futbal sa nám pomstil. Dúfam, že o pár týždňov nám to vráti,“ uzavrel bývalý reprezentačný tréner. Liga pokračuje rýchlym tempom dnes a zajtra. Michalovčania sa dnes o 19. hodine predstavia na horúcej pôde bratislavského Slovana, ktorý v úvodnom jarnom stretnutí naplno zabodoval na ihrisku majstrovského Trenčína a udržal sa v boji o titul.

Zdroj: korzar.sk