Michalovčania sa rozlúčili so sezónou víťazne

2013-06-01 12:00:00

Nováčika zo Šamorína zdolali 2:0, ich oba presné zásahy zaznamenal útočník Michal Hamuľak.

Michalovské A-mužstvo zvíťazilo v záverečnom stretnutí tohto druholigového ročníka na domácom ihrisku nad Šamorínom 2:0 (1:0) a v konečnej tabuľke napokon obsadilo piatu priečku.

Od úvodných minút udávali tón zápasu Michalovčania, prvý strelecký pokus však patril hosťujúcemu kanonierovi Ležaičovi, ktorý vystrelil vysoko nad Jenčovu bránu. V 10. minúte sa domáci dostali do prvej šance a hneď z nej bol gól: od Kuncu sa lopta dostala až ku Hamuľakovi, ktorý z piatich metrov nedal brankárovi Pentekovi šancu - 1:0. O štyri minúty na to po Božokovej prihrávke vystrelil Juanpe, šamorínsky gólman si s jeho strelou poradil. Hráči MFK Zemplín kontrolovali priebeh hry a nováčika nepustili v prvom polčase do žiadnej šance. Náskok domácich sa krátko po polhodine hry snažil zvýšiť Janočko, ale jeho strela ľavačkou išla nad. Následne musel Pentek vytesniť nebezpečný Vanákov center spod brvna.

Na začiatku druhého polčasu pohrozili hostia, Marušinovu hlavičku zneškodnil Jenčo. V 61. minúte vysunul Smrek Hamuľaka, ktorý sám zoči-voči brankárovi nezaváhal a zvýšil náskok svojho mužstva - 2:0. O pár minút neskôr mohol Hamuľak dokonať svoj hetrik, ale po centri striedajúceho Gamkrelidzeho zakončil tesne vedľa. V 78. minúte vystrelil Jurčo len do náručia Penteka. Na druhej strane bol blízko ku kontaktnému gólu Cvejič, avšak lopta z jeho kopačky len o milimetre minula michalovskú svätyňu. Potom to ešte skúšal domáci Podhorin, no spoza šestnástky vypálil nad. Zemplínčania tak v rozlúčkovom dueli dosiahli dvojgólové víťazstvo.

MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 2:0 (1:0)

Góly: 10. a 61. M. Hamuľak

Rozhodoval: Jurenka - 1 138 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Korijkov, T. Sedlák, Smrek, M. Vanák - Podhorin, V. Janočko (83. A. Leško), Božok - D. Kunca, M. Hamuľak (77. P. Jurčo), Juanpe (58. Gamkrelidze)

FC ŠTK 1914: J. Pentek - P. Vaško, Javorina, Pončák, Savič – Mezovský, Čemba, Marušin, A. Urban (50. Cvejič), Cmarko – Ležaič

Ján Gajdoščík (tréner Michaloviec): "Chceli sme posledný domáci zápas vyhrať a skončiť v tabuľke čo najvyššie. Úvod súboja nám vyšiel, hneď z prvej šance sme dali gól, ktorý nám pomohol. V prvom polčase sme boli lepší, dobre sme kombinovali, škoda, že sme skôr nepridali druhý gól. Naše víťazstvo je zaslúžené."

Libor Fašiang (tréner Šamorína): "Videli sme útočné stretnutie, šance boli na oboch stranách. Dostali sme dva sporné góly, pri prvom hral súper rukou, pri druhom sme sa domnievali, že hráč dostal prihrávku do ofsajdu. Nič to však nemení na tom, že sme prehrali. Škoda, že sme nedali aspoň jeden gól. Gratulujem domácim k víťazstvu."

 

FOTO: Štefan Madaras