Po dvoch mesiacoch opäť prepotil dres

2013-05-28 12:00:00

S. Smrek sa vrátil po zranení kolena a prispel k bezgólovej remíze MFK Zemplín v Rimavskej Sobote.

V nedeľu cestovali michalovskí futbalisti na svoje posledné vystúpenie na súperovom ihrisku v tomto ročníku. Rozlúčku absolvovali v Gemeri, na pôde Rimavskej Soboty. V súboji tabuľkových susedov sa zrodila bezgólová remíza, ktorá oboch súperov odsunula o priečku nižšie, keďže Šamorín bodoval naplno a dostal sa pred nich. Michalovčania v tejto sezóne vonku obstáli nasledovne: v 16 dueloch štyrikrát bodovali naplno, štyri razy sa so súperom rozišli zmierlivo a vo ôsmich prípadoch ťahali za kratší koniec.

Ustáli štandardky

V Rimavskej Sobote sa zrodila zaslúžená remíza, pretože súperi si vypracovali minimum gólových šancí a aj v poli to bolo vcelku vyrovnané. „Domáci hrozili iba po nebezpečných štandardných situáciách. Mali veľa vysokých a dobre stavaných hráčov, na ktorých sme si dávali veľký pozor. Veľmi dobre sme sa s tým vysporiadali, bránili sme zodpovedne,“ rozhovoril sa ľavý obranca MFK Zemplín Stanislav Smrek, podľa ktorého mali Zemplínčania zopár streleckých pokusov, ktoré však sieti MŠK neskončili. Odchovanec 1. FC Košice nastúpil na súťažný zápas po vyše dvoch mesiacoch. „Mal som natiahnuté väzy v kolene,“ ozrejmil dôvod absencie. Na ihrisku pobudol celý zápas. „Hralo sa mi celkom fajn, trošku som cítil, že po kondičnej stránke to ešte nie je úplne najideálnejšie, ale chlapci mi pomáhali a zvládol som to. Ani koleno som už necítil,“ dodal.

Smola na zranenia

S. Smrek sa do metropoly Zemplína vrátil v zime, no odvtedy si žlto-modrý michalovský dres obliekol iba v dvoch súťažných druholigových zápasoch. Najprv nastúpil na záverečných 10 minút v Šamoríne, teraz absolvoval plnú minutáž v Rimavskej Sobote. V druhej polovici zimnej prípravy ho na niekoľko týždňov z hry vyradili zlomené rebrá, potom pre zmenu spomínané koleno. „Roky som nemal problémy so zraneniami, až teraz sa to nejako nakopilo. Verím však, že všetku smolu so zraneniami som si už vyčerpal,“ hovoril urastený zadák. Pred ním a jeho spoluhráčmi je posledný domáci duel, v ktorom si v sobotu zmerajú sily so Šamorínom. S. Smrek ešte v tejto sezóne na vlastnej pôde nenastúpil, takže preňho to môže byť domáca premiéra a derniéra zároveň. „Keďže je nás málo, myslím si, že doma už konečne na trávnik vybehnem. Chceme konečne naplno zabodovať a ukázať fanúšikom dobrý futbal,“ uzavrel.

Zdroj: denník Korzár