Atraktívny súper ich poriadne preverí

2016-02-26 12:00:00

Zemplínčania sa proti Trnave spoliehajú na podporu z tribún, po vydarenej príprave sú plní sebavedomia.

Jarné futbalové boje na východnom Slovensku štartujú. Dnes o 17. hodine je na michalovskom trávniku na programe atraktívny duel najvyššej súťaže medzi domácim MFK Zemplín a popredným slovenským celkom FC Spartak Trnava, ktorým sa žlto-modrí pustia do jarných záchranárskych prác. O zápas je obrovský záujem, „bíli andeli“ sú veľkým lákadlom, ale diváci sú zvedaví aj na Michalovčanov, ktorí prvýkrát nastúpia v lige pod vedením bývalého reprezentačného trénera Stanislava Grigu.

Kvalitný protivník

Takmer dvojmesačná príprava nováčika sa skončila, teraz prichádza na rad náročná jarná časť Fortuna ligy. „Naša príprava bola veľmi dobrá. Ako každé mužstvo sme aj my najprv doháňali kondíciu, ale väčšinou sme trénovali s loptami. Veľa sme sa venovali hernému systému a taktike. Vydarilo sa nám aj sústredenie v Španielsku, kde sme mali vytvorené výborné podmienky a všetky tri zápasy sme tam vyhrali,“ vyjadril spokojnosť so zimnou prípravou služobne najstarší hráč MFK Zemplín Dominik Kunca. Hneď na úvod jari bude mať so spoluhráčmi dočinenia s ambicióznou Trnavou. „V zime sa posilnila o skúseného Ježa, z jesene tam zostali aj Depetris alebo Mikovič, takže kostra mužstvá je tá istá. Súper podľa mňa v zime herný štýl nemenil, keďže tam zostal tréner Hucko. Je nebezpečný hlavne v krídelných priestoroch,“ uviedol Kunca.

Túžia po plnom štadióne

Mužstvo zo slovenského Ríma všade láka, Spartak Trnava je na Slovensku pojem. Dnes sa preto čaká pekná návšteva. „Diváci sú už hladní po futbale, nuž verím, že prídu v hojnom počte a poženú nás dopredu,“ skonštatoval michalovský odchovanec. Celok od Laborca v posledných štyroch prípravných súbojoch štyrikrát vyhral, navyše v generálke vyprášil VSS Košice 4:0. Výborná bilancia pred štartom ligy. „Každé víťazstvo pridá na sebavedomí, v kabíne je hneď aj lepšia nálada. Ale až súťaž ukáže, na čom naozaj sme. Na úvod máme silnú Trnavu, ktorá nás poriadne preverí. Dúfam, že nás príde povzbudiť veľa divákov. My sa im to budeme snažiť vrátiť v podobe dobrého výkonu a výsledku. Bolo by skvelé, keby sme zopakovali výsledok z ich pôdy, musíme však hrať disciplinovane a vyvarovať sa chýb,“ dodal čochvíľa 24-ročný útočník Michaloviec.

Zdroj: korzar.sk