Aj keď sa im dýcha ťažšie, v Gemeri by radi uspeli

2013-05-25 12:00:00

Maturant R. Kovaľ očakáva v Rimavskej Sobote kvalitný zápas. Kto lepšie zvládne súboj tabuľkových susedov?

Posledné vystúpenie na súperovom ihrisku v tomto súťažnom ročníku absolvujú zajtra hráči MFK Zemplín Michalovce. Mužstvo od Laborca sa v súboji 32. kola druhej ligy predstaví v Rimavskej Sobote. Pôjde o duel tabuľkových susedov, ktorí majú na svojom konte aj rovnaký počet bodov (39).

Zopakujú jesenný triumf?

Gemerčania v jari úspešne zvládli záchranárske práce a posledné dva zápasy môžu odohrať bez zbytočných stresov. O tom, že v jarnej časti to Soboťanom išlo o poznanie lepšie ako v jeseni, sa presvedčili aj Michalovčania, ktorí im doma podľahli (1:2). „V tom zápase sme mali veľa šancí, kým hostia z dvoch protiútokov dali dva góly,“ uviedol stredopoliar MFK Zemplín Róbert Kovaľ. V jeseni sa v Gemeri pre zmenu radovali Zemplínčania (vyhrali 3:1) a radi by uspeli aj teraz. „Oproti jeseni má však súper poriadne obmenený káder. Dá sa tam hrať kombinačný futbal, čo nám vyhovuje, takže pre oko diváka to môže byť pekný zápas,“ pokračoval.

S čistými hlavami

Aj keď ani jeden zo súperov už nebojuje o postup ani o udržanie, predsa len to bude pre nich dôležitý zápas. Víťaz zajtrajšieho stretnutia bude blízko k obsadeniu konečnej šiestej (možno aj piatej) priečky, ktorá by znamenala, že v nasledujúcej sezóne by odohral doma o jeden zápas viac ako vonku (kvôli nepárnemu počtu kôl). „Pre nás je teraz každý duel dôležitý, pretože výhry potrebujeme. Nevyhrali sme už v štyroch súbojoch v rade. Po prehrách sa každému mužstvu dýcha ťažšie, ako keď sa vyhráva. Snažíme sa však na túto nelichotivú sériu nemyslieť a do zápasu vstúpime s čistými hlavami. Radi by sme v Gemeri opäť uspeli,“ prezradil R. Kovaľ. Kvôli štyroch žltým kartám do stretnutia určite nezasiahnu M. Vanák a pre zranenie ani Perez.

Zdroj: denník Korzár