Fanúšikov si udobria iba víťazstvom

2013-05-18 12:00:00

MFK Zemplín hostí Senec, ktorý naposledy zdolal ešte v auguste 2010. Vstup je zdarma.

Predposledné stretnutie na vlastnej pôde v tejto sezóne odohrajú dnes o 17. hodine druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Ich súperom bude ŠK SFM Senec, ktorému patrí v tabuľke 3. miesto. Po ostatnom domácom vystúpení s Podbrezovou (2:3) si chcú udobriť nahnevaných fanúšikov. A to sa im podarí iba plným bodovým ziskom. „Určite na ihrisku odovzdáme všetko. Tri zápasy sme nevyhrali a teraz je najvyšší čas ukončiť túto sériu,“ rozhovoril sa Tomáš Sedlák, stredopoliar Michaloviec, ktorý však v minulom zápase v Dolnom Kubíne (2:2) nastúpil na poste stopéra. „Ešte keď som hrával za rezervu Ružomberka či Káposváru, tak som si tento post vyskúšal. Nebolo to teda pre mňa nič nové, len škoda, že sme inkasovali dva góly,“ uviedol.

Zemplínčanom momentálne patrí 6. priečka a na piatu Šaľu strácajú jediný bod. Ale aj mužstvá pod nimi sa približujú, na chrbát im dýchajú Šamorín aj Rimavská Sobota. Stále tak majú o čo hrať, nebyť však troch posledných zaváhaní, kedy im body unikli pomedzi prsty, v hre by bolo aj medailové umiestnenie. „Mrzia nás tie straty. Zvlášť v Dunajskej Strede a Dolnom Kubíne, kde sme boli lepším tímom, ale prišli sme o vedenie. S Podbrezovou sme si to prehrali sami,“ skonštatoval T. Sedlák. Čo z toho, že hrajú možno najkrajší futbal v súťaži, keď na výsledkoch sa to neodzrkadľuje...

Ani dnes nečaká Michalovce ľahký oriešok. Ambiciózny senecký tím okupuje tretiu priečku a na MFK Zemplín to vie. Mužstvo od Laborca poslednýkrát SFM zdolalo ešte v auguste 2010, ale odvtedy s ním v siedmich dueloch iba tri razy remizovalo. „O tejto nelichotivej bilancii sme sa v kabíne nebavili, sme odhodlaní konečne vyhrať. Vieme, že Senec má silné štandardky, na ktoré si musíme dať pozor, ale my sa pozeráme iba na seba a chceme sa presadiť svojou hrou,“ uzavrel 30-ročný rodák z Popradu.

Zdroj: denník Korzár