MFK Zemplín porazil Bardejov rozdielom triedy

2013-04-27 12:00:00

Šarišanov zdolali hladko 3:0, keď o góly sa postarali Georgii Gamkrelidze, Pavol Jurčo a Dominik Kunca.

Michalovské A-mužstvo zvíťazilo v zápase 27. kola druhej ligy na vlastnej pôde nad Partizánom Bardejov rozdielom triedy 3:0 (1:0). Hostia od 30. minúty hrali bez vylúčeného kapitána Mareka Semana a v početnej nevýhode inkasovali dva góly.

Michalovčania ako už býva zvykom začali aktívne a už v 6. minúte mal veľkú príležitosť na skórovanie Korijkov, ale po priamom kope Janočka zblízka úplne osamotený tesne minul bránu. O minútu nato však už domáce tribúny jasali, keď MFK Zemplín predviedol rýchlu gólovú akciu: Božok uvoľnil Kuncu, ktorý prihral do šestnástky Jurčovi, ten však loptu minul, no na zadnej žrdi číhajúci voľný Gamkrelidze nekompromisne skóroval - 1:0. V 10. minúte pohrozili aj hostia, keď v dobrej pozícii zakončoval Lukáč, ale brankár Jenčo bol na mieste. Potom Jurčo vystrelil slabo a nepresne, na druhej strane priamy kop Dyjana De Azeveda vyškriabal michalovský gólman spod brvna. V 30. minúte sa udial moment, ktorý ovplyvnil ďalší priebeh stretnutia: hosťujúci kapitán Seman udrel v neprerušenej hre Božoka a z rúk rozhodcu Hracha uvidel červenú kartu. O štyri minúty nato Kuhajdík z obrovskej diaľky z priameho kopu namieril vysoko nad. V závere polčasu vystrelil vedľa Božok a Jurčovu strelu vykopol z bránkovej čiary hosťujúci obranca.


Už v tretej minúte druhého dejstva sa Zemplínčania radovali po druhýkrát. Kovaľ pekne prihral do päťky Jurčovi, ktorý šmýkačkou zvýšil domáce vedenie na 2:0. Potom sa dlhé minúty nič dôležité na ihrisku nedialo, zaujal až priamy kop Dyjana De Azeveda z nebezpečnej vzdialenosti, ktorý v 74. minúte zblokovala domáca obrana na rohový kop. V 80. minúte unikol po ľavej strane striedajúci Leško, prihral Janočkovi, ten posunul loptu do šestnástky Kuncovi, ktorý upravil už na 3:0. Bardejovčania odpovedali nebezpečnou strelou Kuhajdíka z priameho kopu, ktorá išla tesne vedľa. Posledné slovo zápasu patrilo Dankovi, ktorý si v pokutovom území položil na zem hosťujúceho obrancu, ale v dobrej pozícii ľavačkou prestrelil svätyňu Partizána.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 3:0 (1:0)

Góly: 7. Gamkrelidze, 48. P. Jurčo, 80. D. Kunca

ŽK: 21. Vernon, 77. Božok, 85. V. Janočko - 5. Hanuščák

ČK: 30. Marek Seman (Bardejov)

Rozhodoval: Hracho - 1 135 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Korijkov, L. Hruška, Vernon, M. Vanák - Gamkrelidze (62. S. Danko), Kovaľ, V. Janočko - D. Kunca (81. Juanpe), P. Jurčo (79. A. Leško), Božok

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko - Hanuščák, J. Dzurík, Marek Seman, V. Andraščík - Berecký, Kuhajdík, M. Paukner (60. Cuprišin), Dyjan De Azevedo - Marko Lukáč (71. J. Pavúk), Nworah (61. F. Kundra)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 30. apríla o 16.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (28. kolo)

Sobota 4. mája o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)

Sobota 11. mája o 16.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (30. kolo)

 

FOTO: Štefan Madaras