Starší dorastenci vyprášili Spišskú Novú Ves

2013-04-13 12:00:00

Poslednému celku tabuľky nastrieľali 8 gólov a dosiahli tak svoju historicky najvyššiu výhru v prvoligovej súťaži.

Jednoznačné víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou v pomere 8:0 dosiahli v sobotu prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Poslednému tímu tabuľky v zápase 21. kola nedali žiadnu šancu a zaknihovali tak svoju historicky najvyššiu výhru medzi slovenskou dorasteneckou elitou. Vysoko vyhrali aj mladší dorastenci, ktorí Spišiakov zdolali 4:0.

Starší dorastenci U19

Od začiatku to bola hra mačky s myšou a Michalovčania otvorili skóre už po štvrťhodine hry, keď z priameho kopu trafil presne k žrdi Sochanič - 1:0. V 17. minúte pridali domáci druhý gól, Sochanič zahrával ďalší priamy kop, ktorý brankár iba vyrazil a pohotový Štofík dorazil loptu do siete. Tretia gólová radosť prišla krátko pred uplynutím polhodiny hry, Grič našiel peknou prihrávkou nabiehajúceho Kolesára, ktorý popri brankárovi zvýšil. Hostia boli úplne neškodní, ale domáci im v 31. minúte takmer darovali gól, keď sa stopér Horňák pošmykol, loptu mu zobral Šteiner, ktorého však vychytal výborný Kira. V 39. minúte po peknej strele k žrdi upravil Kiss už na 4:0 a v závere polčasu Šimčák z rohu šestnástky rozvlnil sieť Spišiakov po šiestykrát. Päť minút po zmene strán fauloval hosťujúci obranca v pokutovom území Šimčáka, rozhodca nariadil penaltu, ale Harvilovu strelu gólman Ľach vyrazil. V 66. minúte pridal svoj druhý gól v stretnutí Kiss a zákrátko nato aj obranca Šimčák - 7:0. Gólový účet východniarskeho derby uzavrel v 85. minúte striedajúci Lechman, ktorý strelil ôsmy michalovský gól.


MFK Zemplín Michalovce - FK Spišská Nová Ves 8:0 (5:0)

Góly: 39. a 66. J. Kiss, 44. a 74. Šimčák, 15. Sochanič, 17. J. Štofík, 27. T. Kolesár, 85. Lechman

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, Sochanič, J. Šimko, Šimčák - Harvila (58. Lechman), Grič, J. Kiss (67. M. Koscelník) - Mukhametdinov (46. Stropkay), T. Kolesár, J. Štofík

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Úvod bol rozpačitý, pomalšie sme sa rozbiehali, ale od 20. minúty sme boli lepším tímom a už do prestávky sme rozhodli o našej výhre. V druhom polčase sme na ihrisku dominovali, mali sme aj ďalšie príležitosti na skórovanie, ale Bellás a Tóth zahodili po dve tutovky. Vyhrali sme úplne zaslúžene."

MFK Zemplín Michalovce - FK Spišská Nová Ves 4:0 (3:0)

Góly: 23., 28., 65. Bellás, 39. J. Andrejko

MFK ZEMPLÍN: Holienčin (41. Kerpčár) - J. Vaško (60. Copko), Ilinjo (70. M. Mindžák), Mikovčík, Halagan - T. Vožný, Havrila, Ferko (60. Sarik), J. Andrejko - Bellás, L. Tóth

Najbližšie stretnutia odohrajú michalovské výbery v stredu 24. apríla na pôde Zlatých Moraviec. Starší dorastenci nastúpia o 12. hodine, mladší o 14.15 hod.