Starší žiaci U15 so skalpom pražskej Slavie

2013-03-05 12:00:00

Najlepší tím tejto vekovej kategórie v Čechách porazili Michalovčania v rámci sústredenia u našich západných susedov.

Starší žiaci MFK Zemplín Michalovce (kategória U15), ktorí účinkujú v I. lige skupine Východ a po jesennej časti figurujú na tretej priečke, sa pred niekoľkými vrátili z herného sústredenia v Českej republike. To sa už pomaly stáva tradíciou, keďže u našich západných susedov absolvovali sústredenie už po štvrtýkrát. Počas jarných prázdnin sa Česko stalo pre zverencov kormidelníka Martina Melníka na necelé štyri dni prechodným domovom (20. - 23. februára). Za ten čas stihli odohrať štyri stretnutia s kvalitnými súpermi, postupne si zmerali sily so Slováckom a troma pražskými celkami Slaviou, Spartou a Aritmou. Pôvodne mali odohrať duel aj s Bohemiansom Praha, ale počasie ich plány zmarilo. Jednotlivé stretnutia zhodnotil tréner družstva M. Melník.

1. FC Slovácko - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (gól MI: A. Horváth)

"Zápas sme odohrali v Starom Měste. Obojstranne to bolo veľmi dobré stretnutie, v prvom polčase nás domáci predčili, na nás bolo badať únavu po dlhej ceste, chlapci neboli poriadne vyspatí, keďže noc strávili v autobuse. Úvod sme však mali celkom dobrý, do 10. minúty sme mali dve veľké šance na skórovanie, ale úspešní sme neboli. Súper potom lepšie kombinoval a prevzal iniciatívu a zaslúžene o jeden gól zvíťazil."

SK Slavia Praha - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (góly MI: Sopata, Ebský)

"Slavia je momentálne najlepším družstvom v Česku v tejto vekovej kategórii a nastúpili sme proti nemu vo štvrtok v Edene. Chlapci preto boli dobre namotivovaní. Na súpera sme sa zodpovedne pripravili a nedali mu žiadnu šancu. Moji zverenci bojovali, k tomu pridali aj futbalovú kvalitu a zaslúžene vyhrali."

AC Sparta Praha - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (gól MI: R. Kiš)

"Sparta je pojem a veľká značka. Zápas bol na programe v piatok dopoludnia na Strahove. V prvom polčase sme po dvoch individuálnych chybách inkasovali dva góly, po zmene strán sme sa však dostali do zápasu krásnym gólom Róberta Kiša, ktorý vymietol pavučinu domácej brány. Potom sme mali prevahu aj šance na vyrovnanie, ale chýbalo nám šťastie. Úrovňou to bol ešte lepší duel ako ten so Slaviou."

SK Aritma Praha - MFK Zemplín Michalovce 3:4 (góly MI: Mackaľ 2, A. Horváth, Ebský)

"V tomto súboji, ktorý sme odohrali v piatok podvečer v športovom komplexe, kde sme bývali, dostali príležitosť chlapci, ktorá v predchádzajúcich troch dueloch dostali menej priestoru. Do prestávky síce prehrávali 2:3, ale po nej kondične aj kvalitou súpera predčili a skóre otočili."


Hráči, ktorí sa zúčastnili herného sústredenia v Česku:

Ladislav Berta, Adrián Cap, Marek Ciganoc, Dávid Dacej, Jozef Danko, Tomáš Duška, Marcel Ebský, Attila Horváth, Róbert Kiš, Adam Kuľha, René Lukáč, Stanislav Masnica, Šimon Poprik, Daniel Sopata, Stanislav Struňák, Juraj Synčák, Dávid Vinc, Peter Kolesár, Erik Gibilov, Jakub Diládi, Lukáš Čopík, Tomáš Mackaľ, Matúš Kočiš, Martin Bednár. Tréneri: Martin Melník, Ján Cina

Záverečné hodnotenie trénera družstva Martina Melníka:

"Trošku nám je ľúto, že sme neodohrali aj piaty duel s Bohemiansom Praha, ale kvôli snehovej kalamite musel byť zrušený. Domáci sa na tento súboj veľmi tešili, chystali sa na nás, pretože za štyri roky s nami nevyhrali ani raz. V piatok sme si urobili prehliadku historického centra Prahy - Hradčany, kde sme navštívili Chrám sv. Víta. Pre chlapcov to bol obrovský zážitok. Mrzí nás jedine to, že tohto roku sme si nemohli pozrieť futbalový štadión na Letnej, pretože nik kompetentný na ňom nebol, lebo všetci sa práve vracali z Londýna, kde Sparta odohrala zápas Európskej ligy proti Chelsea. Sústredenie však splnilo účel, bola to pre nás výborná previerka. Na budúci rok ho absolvujeme opäť, tamojšie tímy s nami chcú hrať tiež. Verím, že chlapci skúsenosti z týchto zápasov zúročia nielen v blížiacej sa jarnej časti, ale aj vo svojej ďalšej kariére."