Rezerva zvíťazila na pôde Humenného

2013-03-01 12:00:00

Domáceho treťoligistu porazila najtesnejším rozdielom 1:0, jediný presný zásah duelu vsietil Georgii Gamkrelidze.

Štvrtoligový rezervný tím MFK Zemplín Michalovce dosiahol druhé víťazstvo v rade. Po výhre nad Pušovcami tentoraz triumfoval v Humennom. Pôvodne mali Michalovčania odohrať prípravný súboj až v nedeľu proti maďarskému Cigándu, ale napokon sa ich program zmenil, a tak nastúpili na pôde nováčika tretej ligy skupiny Východ.

Zápas sa hral odohral na hlavnom ihrisku Humenného, pre ktoré to bola generálka na ostrý štart súťaže. Od úvodu mali územnú prevahu domáci, B-mužstvo hrozilo prevažne z rýchlych kontier. Hráči ŠK Futura si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, ale zahodili aj nemožné. Postupne sa hra vyrovnávala, Michalovčanom chvíľu trvalo, kým si zvyknú na prírodný trávnik, keďže doteraz stále hrávali iba na umelej tráve. Na začiatku druhého polčasu unikol domácim zadákom Gamkrelidze a zoči-voči brankárovi Brudňakovi nezaváhal - 0:1. Domáci sa snažili vyrovnať, ale hostia ich do gólových príležitostí nepúšťali. Naopak, po rýchlej kontre mohli po druhýkrát inkasovať, avšak Kozár z hranice šestnástky prestrelil humenskú bránu. A keď v závere po priamom kope Mihoka neuspel vo veľkej šanci ani Legdan, zrodilo sa najtesnejšie víťazstvo michalovského celku.

ŠK Futura Humenné - MFK Zemplín Michalovce B 0:1 (0:0)

Gól: 53. Gamkrelidze

MFK ZEMPLÍN B: Bréda - V. Kostovčík (70. Lechman), A. Devečka, Vernon (46. Sochanič), M. Hreha (46. M. Gomboš) - L. Jacko (46. Ďurik), Pavlov, S. Danko, Gamkrelidze, Škultéty (85. Gaňo) - T. Kozár (80. Lukačko)

Najbližšie stretnutie odohrajú zverenci Tomáša Kozára o týždeň v nedeľu (10. marca) o 10. hodine na vlastnom trávniku proti Snine. Pre oba celky to bude zároveň generálka na jarnú časť štvrtej ligy.

Foto: RA