Milan Krmpotič sa vrátil do českého Vlašimu

2013-02-28 12:00:00

Chorvátsky stopér, ktorý v MFK Zemplín skončil vlani v septembri, sa vrátil do klubu, kde pôsobil predtým.

Chorvátsky stopér Milan Krmpotič bude vo svojej kariére pokračovať v českom druholigovom klube FC Graffin Vlašim. Po tom, čo v septembri minulého roku predčasne skončil v MFK Zemplín Michalovce, bol vo zvyšku jesene bez angažmánu a až teraz si našiel novú klubovú príslušnosť. Hoci v hre bol aj jeho odchod do Zlatých Moraviec, nakoniec zakotvil v Česku.

Milan, ako došlo k tomu, že Vás fanúšikovia opäť uvidia v drese Vlašimu?

"Už dlhšiu dobu som bol v kontakte s Vlašimom, predovšetkým s asistentom trénera Vladom Koutom. Zavolali sme si a dohodli sa, že se vrátím naspäť do Vlašimu, kde som stále v Čechách kmeňovým hráčom."

Počas Vášho angažmánu na Slovensku sa v tímu veľa vecí zmenilo, ako si zvykáte na nové tváre?

"Zmeny tu sú, ale väčšinu kádra už poznám a ľudia okolo fotbalu a fanúšikovia sú tu stále rovnakí. Samozrejme, je tu veľa nových mladých hráčov zo Sparty. Rozumieme si s chlapcami celkom dobre a myslím, že sme dobrá partia a teraz to musíme ukázať hlavne na ihrisku."

Na ktorého ze svojich bývalých spoluhráčov ste se tešili najviac?

"Určite to bol Michal Toma, ktorý je veľkým srandistom, ale aj na ďalších chlapcov som se tešil: Drápela, Jandu, Petrů, Matějku a ďalších. So všetkými som dobre vychádzal a tešil sa na nich."

Čo nový hlavný trenér Martin Frýdek? Ako si rozumiete s ním?

"S pánom Frýdkom si rozumieme, je to pohodový tréner. Čo ma tiež milo prekvapilo, bola nová umelá tráva, ktorá je super."

Vaša posledná štácia na Slovensku však bola, aspoň čo sa týka zázemia klubu, kvalitná nie?

"Musím povedať, že som bol vo špičkovom klube, kde boli tréningové podmienky a všetko okolo na vysokej úrovni. Štadión bol iba dva roky starý a patril medzi top štyri štadióny na Slovensku. Všetko bylo dobré, však sa stačí pozrieť na to, kto tam trénoval a je to hneď jasné (trenérom Michaloviec bol Vlastimil Petržela, skončil tam na jar 2012 – pozn. red.)."

Aké sú Vaše dojmy z druhej ligy na Slovensku a v Českej republike? V čom sú rozdiely?

"Na Slovensku sa hrá viac technický fotbal, kým u nás je to viac o súbojoch a o dôraze. Inými slovami, naša druhá liga je dôraznejšia a tvrdšia než slovenská."

Aké boly dôvody konca Vášho angažmánu v Michalovciach?

"Končila mi tam zmluva a dohodli sme sa s vedením na jej predĺžení, ale tesně pred podpisom sa zmenili predtým dohodnuté podmienky, na ktoré som nechcel pristúpiť, tak som sa s nimi rozlúčil."

Zvolili ste si návrat do Vlašimu, kde ste absolvovali časť zimnej prípravy. Ako hodnotíte výsledky a predvádzanú hru?

"Boli tam nejaké dobré zápasy ako trebárs so Žižkovom alebo Jabloncom, ale bohužiaľ tiež zlé. Avšak trenér, realizačný tím a my hráči pracujeme na tom, aby sme sa zdvihli a naše výkony mali stúpajúcu tendenciu. Musíme tvrdo makať a nechať na ihrisku maximum. Káder vo Vlašime je dobrý. Sú tu mladíci, ale i skúsení hráči."

Už v sobotu začínate ostrým zápasom v Olomouci, ako vidíte svoje šance usadiť sa v základnej jedenástke?

"Určite chcem hrať a musím pre to urobiť maximum. Mám tu však dobrú konkurenciu, a preto musím na každom tréningu jazdiť naplno, aby som trenéra presvedčil, že patrím do základnej jedenástky."

Vlašim na jar čaká boj o záchranu, ako vidíte vyhliadku pre jar?

"Ten boj o záchranu nebude vôbec jednoduchý. Je tu niekoľko celkov, ktoré sa s nami budú tvrdo biť a ja pevne verím, že sa nám to podarí a zachráníme sa my. Musíme všetci makať naplno a pokiaľ dokážeme nadviazať na našu hru zo zápasu so Žižkovom, tak nemám o udržanie strach."

Zdroj: fcgraffinvlasim.cz