Rezervné mužstvo dosiahlo prvé víťazstvo

2013-02-26 12:00:00

Prišlo až v piatom zápase, Pušovce zdolala vysoko 5:1. Príprava prebieha bez problémov, v kádri sa udiali menšie zmeny.

Vyše polovicu zimnej prípravy majú za sebou futbalisti štvrtoligového rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce. Vedie ju nový kormidelník Tomáš Kozár, ktorý je s jej priebehom zatiaľ spokojný. Mužstvo, v ktorom sú zväčša mladý chlapci, spoznáva za pochodu a v zápasovej akcii ho už videl päťkrát. V nedeľu sa prvýkrát tešil z víťazstva, ku ktorému aj on sám prispel jedným streleným gólom.

Na výsledky nepozerá

Zemplínčania si postupne zmerali sily s Humenným (1:1), Trebišovom (0:2), Bardejovskou Novou Vsou (3:4), Vranovom nad Topľou (0:3) a naposledy s Pušovcami (5:1). S lídrom VI. ligy šarišskej pôvodne hrať nemali, ale Veľké Revištia zápas odriekli, a tak mali dočinenia s mužstvom, ktoré vedie michalovský odchovanec Tomáš Suslo. „Na výsledky sa v príprave veľmi nepozeráme, dôležité pre nás je to, aby mladí chlapci, ktorí sú ešte v dorasteneckom veku, získavali ostrohy a zvykli si na mužský futbal. Ak aj urobia v zápase nejakú chybu, snažíme sa ich povzbudiť, nekričíme hneď na nich. B-mužstvo je nato, aby prechod chlapcov z dorasteneckého do mužského futbalu bol čo najjednoduchší,“ povedal tréner T. Kozár, ktorý s mužstvom do začiatku jarnej časti odohrá ešte dva zápasy (s maďarským Cigándom a Sninou).

Mrzia ho zranenia

Oproti jesennej časti sa v kádri rezervného celku udialo niekoľko zmien. Do českého Bohemians 1905 Praha odišiel útočník Oliver Špilár, do Humenného majú namierené brankár Jozef Brudňak a stredopoliar Marek Mihok a na skúšku do košickej Lokomotívy sa pobral ofenzívny hráč Peter Kokočák. „Pribudol jedine mladší brat Adriána Devečku Martin, ktorý naposledy obliekal dres Veľkých Revíšť. Do tréningového procesu sa však zapojili viacerí dorastenci, ktorí aj dostávajú príležitosti v zápasoch. Spomeniem Gomboša, Apiara, Lukačka či Ďurika,“ uviedol T. Kozár, ktorý je tiež jednou z nových tvárí v mužstve. Jediné, čo ho mrzí, sú zranenia troch hráčov. „Jaroslav Dargaj si zlomil ruku, Lukáš Forgáč má problémy s trieslom a Martin Devečka s kolenom,“ dodal.

Zdroj: denník Korzár