Medzi druholigovými šestnástkami

2013-02-21 12:00:00

Zo Šale odišiel tvorca hry. Dvojica Dubničanov v Dunajskej Strede a černošské duo v Ružinej.

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

„Na hlavnom ihrisku máme pol metra snehu, no hlavné je, že hráči sú zdraví,“ povedal do telefónu športový riaditeľ Michal Budovec. Vedúce mužstvo po jesennej časti získalo nového brankára Juraja Baláža z Polonie Bytom, na dobrej ceste je obnovenie zmluvy s Blažejom Vaščákom. Železiari vyhrali v Nitre 2:1 gólmi Tubonemiho a J. Pančíka a tento týždeň si v rámci sústredenia v Nemšovej zmerajú sily so Slováckom i Trnavou.

FK DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA

Káder ďalšieho ašpiranta na postup silnie. Už sme informovali, že vedenie klubu sa dohodlo s Fodrekom, Obžerom a Velickým, k trojici Ružomberčanov Gerát, Gerec a Kutlík pribudli Dubničania Božoň a Beňo, zo Senice sa vrátil útočník Hošek spolu s brankárom Malecom, keďže Poláček po príprave so Slovanom zakotvil v Ružomberku. Na štadióne tečie voda a funguje aj plynové kúrenie.

ŠK SFM SENEC

Tretie mužstvo po jesennej časti absolvovalo sústredenie vo Vyhniach. Predpoludním na bežkách, popoludní na ihrisku a večer na ľade. Za horúca „kuli železo“ aj noví hráči – Hílek, ktorý prišiel z Viktorie Žižkov, Ujčík z Dolného Kubína a Železník, ktorý sa vrátil po zranení na hosťovanie zo Spartaka Trnava. Viacerí odborníci pasujú Senec k ašpirantom na postup. „Ak by to tak malo byť, musia hráči zmeniť myslenie a nebudú nastupovať s tým, že ideme si zahrať a snáď niečo vyjde. Za víťazstvami musia ísť aj silou vôle,“ zdôraznil tréner Anton Jánoš.

FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA

Dlhoročná opora Štefan Lalák sa rozhodol pre štvrtoligové Palárikovo, hoci tréner Dušan Liba chcel, aby zostal do leta. „Nikoho nebudeme držať nasilu,“ dodal. Kanonier mužstva Lukáš Szabo sa vrátil zo skúšky v Liberci a v stretnutí s Duklou Banská Bystrica (1:2) skóroval, s Bohemiansom Praha (0:2) trafil žrď.

PARTIZÁN BARDEJOV

Kapitán mužstva Marek Seman, ktorý sa stal najlepším športovcom okresu v uplynulom roku, sa vrátil z „výletu“ v Ružinej, kde pár dní trénoval. „Dohodli sme sa, že bude pokračovať v Bardejove,“ informoval nás manažér Dušan Molčan, ktorý doťahuje detaily zmluvy s Azevedom, bývalým hráčom Moldavy. Ten skóroval v ostatnom prípravnom stretnutí v Spišskej Novej Vsi (2:1). S ďalšími tromi legionármi Kantarom, Pavlovičom a Ojirogbem sa v klube rozlúčili.

MFK DUBNICA

Klub mal na lane sponzora, ibaže ten v poslednej chvíli cúvol. „Tým sa naša situácia zmenila a vzhľadom nato, že máme dosť bodov, rozhodli sme sa uvoľniť viacerých hráčov, takže na jar budeme hrať s ešte mladším mužstvom,“ poznamenal tréner Peter Gergely. Po Augustinim a Klabníkovi odišiel do Trnavy aj Grabež, doTrenčína Brigant, do Dunajskej Stredy Božoň s Beňom, do Šamorína Urban a do Serede Šupák. V Dubnici trénuje Dolinajec z Dolného Kubína. „Káder chceme doplniť dvoma-tromi hráčmi na hosťovanie,“ dodal Peter Gergely, ktorého zverenci uplynulú sobotu remizovali na Myjave 1:1, keď po polčase viedli gólom Jakubeka.

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

Dorasteneckého reprezentanta Róberta Kovaľa vyhlásili za najúspešnejšieho športovca mesta za rok 2012. Michal Hamuľak si piatimi gólmi v šiestich prípravných stretnutiach MFK Zemplín „vystrieľal“ prestup z treťoligového Vranova, keďže doteraz bol na hosťovaní. Leško trénuje individuálne, pre zranenie prerušili prípravu Danko, Immorlano a Smrek, ktorý prišiel z Tábora, okrem neho Rus Mukhametdinov z Kamazu, o príchode Futbalistu roka 2003 Vladimíra Janočka z Rakúska sme už informovali. S materským klubom sa pripravuje útočník Miroslav Božok, ktorý rozviazal zmluvu s GKS Belchatow. Ján Čarnota odišiel do Opavy a Francúz Garel do Alfortvillu. Zemplínčania absolvujú tento týždeň herné sústredenie v Zlatých Moravciach.

FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN

Nováčik sa brodí v snehu pri umelom osvetlení. Ležaič sa vrátil zo Senca, Savič prišiel z Nitry, stopér Javorina zo Srbska, stredopoliari Cmarko z Podbrezovej, Čemba z Pezinka a Oravec z juniorky Slovana. Borbély neprejavil záujem pokračovať v jarnej časti a venuje sa zamestnaniu, tak ako väčšina hráčov. V rámci herného sústredenia v Handlovej odohrá mužstvo pod vedením nového trénera Libora Fašianga prípravné stretnutia s Piešťanmi, FK Horná Nitra, Martinom a Myjavou.

MFK DOLNÝ KUBÍN

Po minulotýždňovom pondelňajšom stretnutí zástupcov klubu, mesta a partnerov mužstvo začalo prípravu pod vedením trénera Ladislava Molnára. Privítal ich Milan Migo, budúci prezident MFK, ktorého členská schôdza klubu zrejme potvrdí vo funkcii tento piatok. Hráči sú radi, že sa ľady pohli a dúfajú, že im klub vyrovná podlžnosti. S touto nádejou sa vrátil aj Andrej Brčák, ktorý trénoval v Podbrezovej a tamojší klub prejavil o jeho služby záujem.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

„Situácia okolo financovania klubu sa vyjasnila a konečne máme istotu, s akými peniazmi môžeme počítať z mestského rozpočtu,“ poznamenal tréner Branislav Mráz. Z jesennej zostavy zostalo osem hráčov, prišli Filo z Dubnice, ktorý hral na jeseň v Seredi, Kotora z Nitry, v štádiu vybavovania je návrat Nilaša z Veľkého Krtíša a na skúške sú viacerí mladíci. Brankár Gábriš, ktorý prišiel z Podbrezovej, vzhľadom na to, že v mužstve zostal Kostolanský z Trnavy, zamieri pravdepodobne do Ružinej. „Doterajšie výsledky v prípravných zápasoch nás nútia ešte viac pracovať,“ dodal Mráz. V prípravnom stretnutí na zmrznutej umelej tráve v Banskej Bystrici s kombinovaným mužstvom „áčka“ a juniorky Dukly utrpel Migaľa v 90. minúte v hlavičkovom súboji otras mozgu – druhý v priebehu polroka. Želáme mu skoré uzdravenie.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Z Trenčína sa vrátil na hosťovanie útočník Malec, z Banskej Bystrice Július Chomistek, ktorý hral na jeseň v Ružinej, zo Žiliny prišli stopér Kucharčík a stredopoliar Revák. „Vďaka správcovi štadióna Martinovi Šimunovi máme ihrisko s umelou trávou vždy vzorne pripravené,“ udelil pochvalu tréner Ján Karaffa.

TJ BANÍK RUŽINÁ

Tréner Anton Dragúň si pochvaľuje, že domáci, aj cezpoľní bývajú na chate pri jazere Ružiná a odtiaľ vyrážajú na tréningy do Lučenca a Divína, kde je umelá tráva. V mužstve sú viacerí noví hráči: útočníci Lukáš Hricov z Humenného, Gombala z Podbrezovej, Kočiš z Trnavy a Elvis z Konga, stredopoliar Daško z Popradu, stopéri Peciar, ktorý obliekal dres Trenčína či Senca a Ben Sukasi prišiel z Guiney (spolu so Soumahom, ktorý sa stal hráčom ŠK Slovan). Hladík bude opäť hosťovať zo Senice. Kapitán a vedúci mužstva Tomáš Boháčik sa stal otcom synčeka.

Zdroj: denník Šport