Tesné víťazstvo nad moldavským vicemajstrom

2016-02-13 12:00:00

Zemplínčania triumfovali nad Daciou Kišiňov 3:2, hoci štvrťhodinu pred koncom viedli dokonca už rozdielom triedy.

Aj v druhom prípravnom stretnutí na hernom sústredení v Španielsku prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezaváhali. V sobotu popoludní si na hlavnom ihrisku centra Pitanar Arena neďaleko Murcie poradili s aktuálnym vicemajstrom Moldavska Daciou Kišiňov 3:2 (1:0), keď sa do streleckej listiny postupne zapísali Jakub Grič, Aliaksandr Sviarchynski a Dominik Kunca.

Fortunaligový nováčik odohral proti kvalitnému súperovi výborný zápas. Hra bola vyrovnaná, Michalovčania protivníka nepúšťali do žiadnych šancí. Až v 24. minúte z priameho kopu tesne minul šibenicu Mihailov. Desať minút pred koncom polčasu sa po prihrávke Koscelníka ocitol vo veľkej šanci Hamuľak, ale zblízka zakončil len do brankára Gaiducheviciho. Do prestávky však žlto-modrí predsa len skórovali, spoza šestnástky trafil presne k žrdi Grič - 0:1. Vyrovnaný futbal sa hral aj po zmene strán. Po hodine hry nebezpečne vypálil striedajúci Bursuc, jeho bombu s námahou vyboxoval Kelemen. Zemplínčania hrali výborne a v 70. minúte udreli aj po druhýkrát, po rohovom kope Bayóna sa hlavou presadil Sviarchynski. Ubehlo len niekoľko desiatok sekúnd a bolo už 3:0, keď na konci rýchlej kontry bol Kunca. Vzápätí Moldavčania znížili, Kelemena zblízka prekonal Zagynailov. V samom závere zápasu ešte Dacia zásluhou Chemyrtana znížila na konečných 3:2 z pohľadu Michaloviec.


FC Dacia Kišiňov - MFK Zemplín Michalovce 2:3 (0:1)

Góly: 75. Zagynailov, 87. Chemyrtan  - 38. Grič, 70. Sviarchynski, 72. D. Kunca

FC DACIA: Gaiduchevici (46. Railean) - Neziri, Bulgaru (46. Chemyrtan), Posmac, Mamah - Mihailov (46. Stjepanovič) - Zastavnyi, Mani (60. Gavrilenko), Bejan (60. A. Bursuc) - Poghosyan (29. Zagynailov), Cociuc (82. Kalezic)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski - Grič (46. Votinov), T. Sedlák (74. F. Serečin) - D. Kunca, Lukič (63. Bayón), M. Koscelník - M. Hamuľak (63. Podhorin)

Najbližší prípravný súboj odohrajú Zemplínčania v utorok 16. februára o 12. hodine proti rezervnému tímu Valencie. Bude to posledný zápas MFK Zemplín na hernom sústredení v Španielsku.