Medzi druholigovými šestnástkami III.

2013-01-21 12:00:00

Ružinú sa pokúsi zachrániť nový tréner Anton Dragúň. V Liptovskom Mikuláši opäť kapitán Blaščík, v Dolnom Kubíne ešte netrénujú.

PARTIZÁN BARDEJOV

Nováčik, ktorý zimuje na piatom mieste, odštartoval prípravu 9. januára. „Na našom štadióne máme všetko, čo na prípravu potrebujeme – terény, umelý trávnik i regeneráciu,“ zdôraznil manažér Dušan Molčan. Po dlhodobom zranení začal trénovať stopér Lauko a na rovnaký post prišiel Nigérijčan Oijrogbe, hráč Moldavy nad Bodvou, ktorý naposledy hral za Lučenec. Po trojročnom hosťovaní vo štvrtoligovom Svidníku sa zapojil do prípravy útočník Bučko a v Bardejovskej Novej Vsi ukončili hosťovanie Liček a Kiseľ. „Verím, že ich návrat bude prínosom,“ dodal Molčan. V závere jesennej časti odišli do Malajzie Palša a Kuhajdík, hosťovanie z Tatrana Prešov ukončil Dupkala a spolu s ním odišiel aj Macej. Súčasťou dvojmesačnej prípravy v domácich podmienkach pod vedením trénerskej dvojice Rastislav Kica, Jozef Kukulský bude krátke sústredenie v Bardejovských kúpeľoch. V prvom z jedenástich prípravných stretnutí vyhrali partizáni nad Spišskou Novou Vsou 4:0 (0:0) dvoma gólmi Cuprišina, ďalšie pridali Seman a Pavúk. Druhý duel odohrali v sobotu doma proti Michalovciam, s ktorými remizovali 1:1.

MFK DOLNÝ KUBÍN

Na prvom tréningu 7. januára sa stretlo deväť hráčov, prišiel aj tréner Ladislav Molnár, ktorému koncom uplynulého roka vypršala zmluva. Odvtedy však čaká doma v Banskej Bystrici, pretože klub vzhľadom na finančnú situáciu nevie, či a ako bude pokračovať v jarnej časti. Hráči trénujú individuálne, Podolský odišiel do Zlatých Moraviec, Ujčík sa zapojil do prípravy v Dukle Banská Bystrica. Bolo by smutné, keby futbal postihol osud hokejistov, ktorí hrajú „horskú“ ligu. V meste už nedunia smeče, nepadajú koše, len sneh...

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Podtatranci trénujú tretí týždeň pod vedením Jána Karaffu. Malec a Morong sa vrátili do Trenčína, Kubena do Žiliny, o ďalšieho obrancu Janeca prejavil záujem Liberec, ktorýho sledoval v piatich majstrovských zápasoch. „Na finančných podmienkach sme sa nedohodli s Tomášom Labunom a Petrovi Rezerovi s Dáriusom Popikom sme ponúkli im možnosť hrávať v inom klube,“ informoval výkonný riaditeľ Martin Pohlod. Za pozornosť stojí návrat bývalého kapitána Miroslava Blaščíka po dva a pol ročnom pôsobení v nižšej súťaži. Z hosťovania v Liptovskej Štiavnici sa vrátil Peter Tomko. Na základe spolupráce so Žilinou prišli spod Dubňa Kucharčík s Revákom a z mladšieho dorastu Tatrana Zuziak, ktorý na jeseň strelil 21 gólov. „Výsledky nemôže zaručiť nikto, ale to, že spravíme maximum, môžeme garantovať. Verím, že šťastia budeme mať na jar viac a dúfam, že aj zmeny v kádri pomôžu k tomu, po čom všetci túžime...“ – podotkol tréner Ján Karaffa.

TJ BANÍK RUŽINÁ

Ako nás informoval kapitán a vedúci mužstva Tomáš Boháčik, nováčik začal prípravu 7. januára pod vedením nového trénera Antona Dragúňa, ktorý vystriedal Vladimíra Rusnáka. Novým členom realizačného tímu sa stal aj Ján Moravčík, bývalý ligový hráč Jednoty Trenčín a Vítkovíc, skúsený futbalový funkcionár (Vítkovice, Ozeta Dukla a AS Trenčín, Hranice, Hlučín). Kamendy bol na artroskopii kolena, Chromek dal prednosť zamestnaniu a bude hrávať v nižšej súťaži v Rakúsku. Baník už odohral prvé prípravné stretnutie – v Senici prehral 1:2. Ďalšími súpermi budú Vráble, Honvéd Budapešť, Myjava, či Lučenec.

Zdroj: denník Šport