Grič a Tóth s reprezentačnou pozvánkou

2013-01-10 12:00:00

Tréner SR 17 Ladislav Pecko ich nominoval na prípravný kemp, ktorý sa uskutoční v dňoch 13. až 19. januára v Korni.

Na futbalovú reprezentáciu SR do 17 rokov čaká v máji (5. - 17. 5. 2013) finálový turnaj majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie, ktorý sa uskutoční na Slovensku. Výnimočnosti tejto udalosti, ako aj možnosti prebojovať sa na októbrový svetový šampionát, bude zodpovedať aj príprava. Slovenská "sedemnástka" ju začne pod vedením trénera Ladislava Pecka v termíne 13. - 19. januára tréningovým kempom v prostredí futbalovej haly v Korni, ktorá disponuje hracou plochou podľa najvyšších kritérií FIFA a UEFA. Informuje o tom internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v oficiálnej tlačovej správe. 
V dvadsaťčlennej nominácii tímu SR "17" na blížiaci sa tréningový kemp na Kysuciach v okrese Čadca je aj jeden legionár - brankár 1. FC Slovácko Juraj Semanko. O cieľoch tohto zrazu tréner Ladislav Pecko poznamenal: "Prioritou bude kondičná príprava, ktorá je základom, aby sme mohli ďalej pracovať na zlepšovaní jednotlivých herných činností. Základ mužstva sa už postupne vykryštalizoval. Pribudnú k nim Žilinčania Káčer a Čmelík, ktorí absolvujú prípravu s A-tímom MŠK, ako aj legionári Hromada, Varga, Lesniak a Zázrivec. Na záver je naplánovaný duel s tímom MŠK Žilina "19". Vo februári nás čaká turnaj v španielskej La Mange a zápasy v Izraeli."

V Peckovej nominácii sú aj dvaja hráči michalovského MFK Zemplín, stredopoliari Lukáš Tóth a Jakub Grič, medzi náhrádníkmi bude čakať na svoju šancu ďalší hráč zo záložnej formácie zemplínskeho klubu Tomáš Vožný.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov na blížiaci sa tréningový kemp v Korni (13. - 19. januára
2013):

Brankári: Martin Junas (FK Senica), Juraj Semanko (1. FC Slovácko/ČR)

Obrancovia: Denis Vavro, Martin Slaninka, Andrej Kadlec (všetci MŠK Žilina), Michal Vodecký, Šimon Kupec (obaja FK Dukla Banská Bystrica), Erik Otrísal (FK Senica), Adam Brix (MFK Dubnica nad Váhom), René Kotrík (FC Nitra), Matúš Pavlovčík (FC Spartak Trnava)

Stredopoliari: JAKUB GRIČ, LUKÁŠ TÓTH (obaja MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Haraslín, František Lády (obaja ŠK Slovan Bratislava), Jozef Holečka (FC ViOn Zlaté Moravce)

Útočníci: Nikolas Špalek, Tomáš Vestenický (obaja FC Nitra), Matej Lovás (MFK Ružomberok), Martin Vlček (AS Trenčín)

Náhradníci:

Brankár: Filip Bajza (MŠK Žilina)

Obrancovia: Michal Sipľak, Daniel Berežný (obaja Partizán Bardejov), František Urbanič (FC Nitra), Samuel Popovič (MFK Košice)

Stredopoliari: TOMÁŠ VOŽNÝ (MFK Zemplín Michalovce), Jozef Urblík (FC Nitra), Jakub Janek (ŠK SFM Senec)

Útočníci: Lukáš Slávik (MFK Dubnica nad V8hom), Jakub Korenko (1. FC Tatran Prešov)

Realizačný tím:

tréner: Ladislav Pecko
asistenti trénera: Juraj Bútora, Štefan Rusnák
tréner brankárov: Ivan Pilip
kondičný tréner: Michal Lacina
mentálny tréner: Miroslav Mackulín
lekár: Jozef Mada
masér: Jozef Novák
technický vedúci: Jozef Paršo ml.

Zdroj: SITA