Nebuďte netýkavky...

2012-11-13 12:00:00

Po zápase v Michalovciach sa Dunajská Streda sťažovala na rozhodcov. Denník Šport sa tomu venuje v rubrike Prihrané do uličky.

V stretnutí Michalovce - Dunajská Streda udelil rozhodca Pavol Chmura rekordných pätnásť kariet - štrnásť žltých a jednu červenú... Vôbec nie za hrubosť, či zákernosť, takmer všetky boli za nešportové správanie sa. Škoda, pretože obidve mužstvá sa pričinili o zaujímavý futbal. Stojí za pozornosť, že rozhodca v prvom polčase napomínal jediného hráča za protestovanie. Nervozitu a s ňou žltú lavínu spustil vedúci gól Michaloviec.

Kapitán DAC Branislav Fodrek po hodine hry zrejme pozabudol na novinku v pravidlách, že ani kapitán nemôže žiadať trest pre súpera, ktorý po vkĺzačke fauloval Branislava Obžeru - preto dostal žltú kartu aj on. A keď o trinásť minút vyletel na protihráča pred striedačkou domácich, uvedomil si, že bude vylúčený a stiahol si z rukáva kapitánsku pásku.

V druhom polčase akoby prepukli na ihrisku dozvuky vzájomného stretnutia 6. kola, po ktorom sa cítili ukrivdení Michalovčania. Teraz pre zmenu Dunajskostredčania, ktorí napočítali, že asistent rozhodcu pustil domácim štyri metrové ofsajdy.

Tréner DAC Mikuláš Radványi poznamenal, že proti štrnástim domácim hráčom dosiahli dobrý výsledok... Vrátil tak smeč trénerovi MFK Zemplín Albertovi Rusnákovi, ktorý cítil krivdu po zápase na Žitnom ostrove, a preto vtedy mlčal, aby nemusel ísť na disciplinárku...

Hráči, tréneri, funkcionári, či diváci diváci citlivo prežívajú prehru, príčiny vidia svojimi očami a pocitmi. Robiť sudcu je komplikované. Podľa našich informácií Michalovce vyhrali úplne zaslúžene a rozhodcovia Dunajskú Stredu v dôležitých momentoch nepoškodili. Rozhodca si nevymyslel pokutový kop, nevylúčil hráča pre nič - za nič... Páni, buďte disciplinovaní a vždy tam, kde máte byť. Vtedy nedáte zámienku rozhodcovi, ani súperovi. A nebuďte netýkavky...

Zdroj: denník Šport