Slovenská 17-tka so skalpom Španielov

2012-10-04 12:00:00

K výhre pomohol aj Jakub Grič z MFK Zemplín, rozhodujúci gól strelil Exmichalovčan Jakub Hromada.

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov získala vo štvrtok cenný skalp, keď v prípravnom zápase v Zlatých Moravciach zdolala rovesníkov zo Španielska 1:0 gólom Hromadu z pokutového kopu. V utorok v prvom vzájomnom dueli zverenci trénera Ladislava Pecka remizovali s rovnakým súperom 2:2. Stretnutia boli pre mladých Slovákov súčasťou prípravy na budúcoročný finálový turnaj ME na domácej pôde.

K víťazstvu nad tímom z krajiny futbalovej veľmoci prispel aj stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič, ktorý nastúpil v 54. minúte a odohral 26 minút. Rozhodujúci gól vsietil bývalý michalovský hráč Jakub Hromada.

Slovensko "17" - Španielsko "17" 1:0 (1:0)

Gól: 15. Hromada (11m)

SR 17: Semanko - A. Brix, A. Varga (71. Otrísal), Vavro, Vodecký - Hromada, Lesniak, Špalek (54. Urblík), Zázrivec (54. GRIČ), Slaninka (41. Káčer) - Haraslín (69. Slávik)

Ladislav Pecko, tréner SR 17: "Som rád, že aj v druhom zápase sme dokázali s veľmi silným súperom dosiahnuť výborný výsledok, pretože proti tímom ako Španielsko sa ani v tých priateľských víťazstvo nezískava ľahko. Futbalová kvalita bola síce na kopačkách súpera, ale naši chlapci sa presvedčili, že keď do hry dajú srdce a bojovnosť, je v ich silách dosiahnuť aj víťazstvo, z ktorého sa samozrejme veľmi tešíme."

Zdroj: TASR