Starší dorastenci doma porazili Trenčín

2012-09-22 12:00:00

Súpera porazili tesne 2:1, zápas rozhodol v 79. minúte krásnym gólom z polovice ihriska Jozef-Šimon Turik.

Druhé víťazstvo v rade dosiahli starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v zápase 9. kola I. ligy porazili na vlastnom trávniku súpera z Trenčína najtesnejším rozdielom 2:1.

Starší dorastenci

Skóre výborného stretnutia otvoril už v 3. minúte domáci Koscelník, ktorý si po prihrávke za obranu na hranici šestnástky hruďou spracoval loptu a krásne preloboval brankára Bačíka - 1:0. V 19. minúte zahral z 30 metrov priamy kop Sochanič, ale jeho tvrdú strelu gólman AS vytlačil na roh. O päť minút nato Jurica po rohovom kope hlavou namieril iba do Kiru. V 26. minúte ten istý hráč vypálil z dobrej pozície mimo brány. Krátko po polhodine hry Štofíkovu strelu chytil Bačík. V 36. minúte skončil technický pokus Turika na ľavej žrdi trenčianskej brány.


Aj po prestávke pokračoval kvalitný duel vo vyrovnanom duchu a tentoraz úvod vyšiel lepšie hosťom. V 53. minúte sa po centri z ľavej strany hlavou presadil striedajúci Baňák, ktorý vyrovnal na 1:1. Na dlhé minúty si potom ani jedno z družstiev nevypracovalo žiadnu šancu na skórovanie a hra sa odvíjala väčšinou medzi šestnástkami. Až prišla 79. minúta, kedy všetci prítomní boli svedkami málo vídaného gólu: brankár Bačík po prihrávke od vlastného obrancu vybehol až pred šestnástku, z prvej odkopol loptu do stredu ihriska, zmocnil sa jej Michalovčan Turik a ten nádhernou strelou z polovice ihriska skóroval do opustenej svätyne hostí - 2:1! Domáci mohli svoje víťazstvo poistiť v 86. minúte, ale Koscelníkovu hlavičku zneškodnil gólman Bačík.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:1 (1:0)

Góly: 3. M. Koscelník, 79. Turik - 53. Baňák

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič, Sochanič, J. Šimko, Šimčák - M. Koscelník, Turik, Grič, Harvila (90+. Ďurik) - A. Leško, J. Štofík (59. J. Kiss)

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Súper bol veľmi kvalitný, proti takému sme ešte v tejto sezóne nehrali. Zrodila ds zaslúžená remíza. Náš gól padol po tom, čo Chimaľ v strede ihriska získal loptu, prihral Andrejkovi, ktorý krížnou strelou z 15 metrov trafil presne k žrdi."

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 31. J. Andrejko - 67. Straňák

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, J. Vaško (77. J. Straka) - L. Tóth, Havrila, Vajs, J. Andrejko - Chimaľ (69. T. Vožný), Bellás (56. Chocholáček)

V ďalšom kole pocestujú Michalovčania do Banskej Bystrice. V sobotu 29. septembra proti tamojšej Dukle nastúpia o 11. hodine (starší) a 13.15 hod. (mladší).