MFK Zemplín doma prehral so Sencom

2012-09-15 12:00:00

ŠK SFM podľahli 0:2, keď za hostí sa gólovo presadili Peter Štyvar a Igor Držík.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaknihovali štvrtú prehru v rade, keď v zápase 9. kola na domácom ihrisku nestačili na ŠK SFM Senec po výsledku 0:2.

Úvodné minúty stretnutia patrili domácim futbalistom, ktorí začali aktívne a už v 8. minúte ohrozil brankára Senca Kollára hlavou Danko. O sedem minút nato poslal Sedlák pekný center na Hamuľaka, ktorý takisto hlavičkoval do Kollára. Hneď nato tvrdo vypálil Danko a s jeho strelou si na dvakrát podaril senecký gólman. Na druhej strane to rovnakým spôsobom skúšali Držík a Peňaška, ale tiež neboli úspešní. V 32. minúte vysunul Garel Hamuľaka, ktorý postupoval sám na hosťujúcu bránu, no v čistej šanci neuspel, keď vystrelil rovno do vybiehajúceho Kollára. Zemplínčania mali v týchto minútach prevahu, ktorú však nedokázali zužitkovať. V závere polčasu ešte zakončil Peňaška do Brédu.


Po návrate zo šatní sa okamžite mohol do streleckej listiny zapísať skúsený Mikulič, keď ho centrom našiel Tomášek, ale výborne zasiahol michalovský brankár. V 51. minúte nad bránu hostí vystrelil ľavačkou Garel. O dve minúty nato zahrávali Senčania priamy kop, loptu poslal do šestnástky Tomášek a Štyvar poslal hlavou loptu do siete - 0:1. O pár minút neskôr vybojoval Jurčo priamy kop, ktorý sám aj zahral, ibaže tesne nad bránu. V 62. minúte prišiel druhý senecký gól, odrazenú loptu poslal Držík z hranice šestnástky presne k žrdi - 0:2. Domáci mohli znížiť v 78. minúte, Garel však po Torresovom vysunutí a následnom prelobovaní brankára netrafil bránu. V 85. minúte vystrelil Štyvar z dobrej pozície iba do michalovských obrancov.O tri minúty mohol skorigovať výsledok striedajúci Regáli, ale jeho strela iba tesne minula šibenicu Kollárovej brány.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 0:2 (0:0)

Góly: 53. Štyvar, 62. I. Držík

ŽK: 90+. Jakubovie

Rozhodoval: Straka - 1 420 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Perez, Vernon, Korijkov, T. Sedlák - Zonzon - Garel, S. Danko (56. De Oliveira Torres), Kovaľ (72. Gamkrelidze), P. Jurčo - M. Hamuľak (67. M. Regáli)

ŠK SFM: Š. Kollár - Karč, Polgár, Trajcsik, T. Hanzel - Belkovics (87. Jakubovie), Martin Mikulič, I. Držík (80. Lapin), J. Tomášek (90. Krátky) - Peňaška, Štyvar

 

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. septembra o 15.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (10. kolo)

Sobota 29. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Šamorín (11. kolo)

Sobota 6. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (12. kolo)