Starší aj mladší dorastenci zvíťazili v Košiciach

2012-09-15 12:00:00

Hoci ešte v úvode druhého polčasu prehrávali 0:2, nakoniec sa im podarilo skóre otočiť na 3:2.

V zápase 8. kola I. futbalovej ligy zvíťazili starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na pôde MFK Košice 3:2, keď za Zemplínčanov skóroval dvakrát Jakub Štofík a raz Vladimír Sochanič. Navlas rovnaký výsledok dosiahli aj mladší dorastenci, keď góly strieľali Lukáš Tóth, Patrik Chimaľ a Jozef Vajs. Stretnutia sa hrali na štadióne v Čermeli.

Starší dorastenci

Tréner Branislav Sokoli: "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, v jeho závere sme urobili chybu v strede obrany, museli sme faulovať a Duda z priameho kopu otvoril skóre. Nevyšiel nám ani vstup do druhého polčasu, keď sme doslova súperovi prihrali na druhý gól. Rýchlo sa nám podarilo vrátiť do zápasu gólom Štofíka, ktorý sa presadil po centri na zadnú žrď. Po tomto góle sme prebrali iniciatívu na svoje kopačky a v 75. minúte sme zaslúžene vyrovnali, keď sa po štandardke presadil Sochanič. Víťazný gól zaznamenal Štofík po peknom prieniku Kolesára. Za výkon v druhom polčase sme si zaslúžili vyhrať."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:3 (1:0)

Góly: 44. O. Duda, 58. Slinčák - 65. a 85. J. Štofík, 75. Sochanič

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič, D. Horňák, Sochanič, Šimčák - J. Kiss (83. Ďurik), M. Koscelník, Turik, Harvila (50. Grič) - T. Kolesár, J. Štofík

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Bez piatich hráčov základnej zostavy (Grič, Havrila, Halagan, Vožný, Ferko) sme do Košíc necestovali s veľkými očami. V prvom polčase mali menšiu prevahu domáci, my sme hrozili najmä po brejkoch. Už v 2. minúte druhého polčasu prenikol do súperovej šestnástky Bellás, Košičania ho faulovali a nariadenú penaltu Tóth bezpečne premenil. Domáci potom po našom zaváhaní vyrovnali, ale po Tóthovej prihrávke Chimaľ poslal naše družstvo opäť do vedenia. Naďalej sme podnikali nebezpečné protiútoky a v 78. minúte po krásnej Chimaľovej akcii zvýšil Vajs na 3:1 pre nás. V závere domáci skorigovali výsledok po chybe stopéra Janočka. V remízovom zápase moji zverenci siahli na dno síl, zabojovali a vybojovali víťazstvo."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:3 (0:0)

Góly: 52. a 80. Micovčák - 42. L. Tóth, 55. Chimaľ, 78. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, J. Vaško (75. J. Tkáč) - L. Tóth, Sarik (54. Chocholáček), Vajs, J. Andrejko - Bellás, Chimaľ

Najbližšie sa Michalovčania predstavia na vlastnom trávniku, keď v sobotu 22. septembra privítajú o 11. hodine (starší) a o 13.15 hod. (mladší) privítajú celky Trenčína.