Kapitán Milan Krmpotič opustil michalovskú loď

2012-09-05 12:00:00

Milan Krmpotič v MFK Zemplín skončil. Vedenie ho sklamalo, na Michalovce však bude spomínať iba v dobrom.

Viacerých fanúšikov MFK Zemplín Michalovce v sobotu prekvapila neúčasť kapitána mužstva Milana Krmpotiča v zostave proti Podbrezovej. Nefiguroval dokonca ani medzi náhradníkmi. Dôvod absencie? V michalovskom klube skončil!

Nezachovali sa najlepšie

O tom, že tento chorvátsky legionár v druholigovom mužstve končí, sa rozhodlo v piatok. M. Krmpotič išiel podpísať novú zmluvu, keďže platnosť tej pôvodnej končila posledným augustovým dňom, nakoniec však bolo všetko inak. „Približne pred troma týždňami som vedeniu klubu predostrel podmienky novej zmluvy, s ktorými súhlasilo. Boli sme ústne dohodnutí a v piatok sme to mali spečatiť aj na papieri. Nestalo sa tak, napokon mi oznámili, že navrhnuté podmienky mi nemôžu splniť,“ rozhovoril sa 28-ročný stopér, ktorý si takýto koniec v MFK Zemplín nepredstavoval. „Bol som veľmi sklamaný, toto sa nerobí. Nezachovali sa ku mne najlepšie,“ pokračoval.

Mohol ísť do Poľska

M. Krmpotič sa po svojom vlaňajšom príchode do klubu v Michalovciach rýchlo udomácnil a netajil, že sa tu cíti dobre. Dôkazom toho je aj to, že hoci mohol odísť do iného mužstva za lepšími podmienkami, chcel ostať na Zemplíne. „Mal som ponuku z jedného tímu z druhej najvyššej poľskej súťaže, kde mi núkali oveľa viac ako tu. Nechcel som však odísť, lebo mi tu bolo dobre a páčilo sa mi tu. V krásnom meste som si našiel mnoho priateľov, od ktorých sa mi odchádza ťažko,“ tvrdil veľký bojovník, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Senju, Drgovoljacu, Slavena Belupo, Kostreny a českého Vlašimu. Bez klubu tak zostal v nie najvhodnejšom čase, pretože všetky súťaže sa už rozbehli. „Mám prísľub od šéfa klubu Igora Šoltinského, že mi pomôže v hľadaní nového pôsobiska. Možno zostanem aj na Slovensku,“ hovoril.

Nová skúsenosť

Obľúbenec michalovských fanúšikov odohral v žlto-modrom drese spolu 36 súťažných zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól. Posledný krát si ho na seba obliekol v Dunajskej Strede. „V každom stretnutí som sa snažil na ihrisku nechať srdce a bojoval som. Škoda, že sa nám v minulej sezóne nepodarilo postúpiť,“ skonštatoval M. Krmpotič a rozlúčil sa týmito slovami: „Na Michalovce mi zostanú len tie najkrajšie spomienky a budem im držať palce aj naďalej. Na vedenie klubu nemám ťažké srdce, taký je futbalový život. Mám novú skúsenosť, ktorá ma posunie vpred.“ 

Zdroj: denník Korzár