Šamorín a Ružiná o poslednú miestenku do II. ligy

2012-06-22 12:00:00

V utorok 26. júna sa v Zlatých Moravciach uskutoční barážové stretnutie medzi mužstvami z druhých miest z III. ligy východ a západ.

Na zasadnutí športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) sa vo štvrtok rozhodlo, že v baráži o II. ligu sa stretnú FC ŠTK 1914 Šamorín s Baníkom Ružiná. Keďže zástupcovia klubu MFK Ružomberok oznámili, že do druhej najvyššej futbalovej súťaže neprihlásia svoje "béčko", Únia ligových klubov (ÚLK) požiadala športovo-technickú komisiu SFZ, aby určila ďalšieho postupujúceho z tretích líg do druhej. 
"Na zasadnutí sme rozhodli, že tímy z druhých miest v tretej lige západ a východ sa stretnú v jednozápasovej baráži o postup do 2. ligy," povedal pre agentúru SITA šéf ŠTK SFZ Ján Panák. Súboj medzi klubmi TJ Baník Ružiná (za III. ligu východ) a FC ŠTK Šamorín (III. liga západ) sa uskutoční v utorok 26. júna o 18.00 h na štadióne Vion-u v Zlatých Moravciach. "Moldavu bez problémov prijali do II. ligy, takže sa čaká už len na posledného účastníka, ktorý vzíde z tohto súboja. Pri výbere tejto alternatívy i konkrétnych tímov sme postupovali na základe platnej zväzovej legislatívy," dodal Panák. 
V III. lige západ skončil na 2. mieste FC ŠTK 1914 Šamorín s jednobodovým náskokom pred tretím Novým mestom nad Váhom. V III. lige východ sa na 2. mieste umiestnil Baník Ružiná, ktorý mal v záverečnom účtovaní rovnaký počet bodov (68), no lepšie skóre ako tretia Lokomotíva Košice. 
Z minulosezónnych účastníkov II. ligy už v nej okrem spomenutého ružomberského B-tímu nebudú účinkovať Spartak Myjava (ako víťaz ročníka 2011/2012 postúpil do Corgoň ligy) i dvojica FK LAFC Lučenec a FC Petržalka 1898 (ako tímy na 11. a 12. mieste v uplynulom ročníku II. ligy zostúpili do nižšej súťaže). Zostupujúcu dvojicu nahradili víťazi III. líg Slovan Duslo Šaľa a Partizán Bardejov, z Corgoň ligy vypadol DAC 1904 Dunajská Streda.

Zdroj: SITA