Starší dorast na úvod prehral, mladší víťazne

2012-03-10 12:00:00

Starší v kvalitnom stretnutí prehrali s Trnavou 0:2, mladší zvíťazili nad rovnakým súperom rozdielom triedy.

Prvoligoví dorastenci MFK Zemplín Michalovce dnes odštartovali jarné boje v súťaži. Na svojom ihrisku privítali FC Spartak Trnava. Starší dorastenci na vedúci tím tabuľky nestačil a podľahol mu 0:2, mladší zaknihovali hladké víťazstvo 3:0, keď sa postupne presadili Peter Petričko, Dávid Horňák a Jakub Grič.

Starší dorastenci

V slnečnom počasí sa v Michalovciach hral futbal kvalitnej úrovne. Trnavský líder mal vynikajúci vstup do zápasu a hneď v prvých sekundách mohol otvoriť skóre, avšak domáci odolali. Zemplínčania prvýkrát ohrozili hosťujúceho gólmana Strapáka v 9. minúte, ale s priamym kopom Jacka nemal problémy. O dve minúty Trnavčan Bališ z uhla vypálil nad Kirovu svätyňu. V 26. minúte sa už hostia tešili z otváracieho zásahu, zblízka sa presadil útočník Boris Pisár. Michalovce odpovedali krátko po polhodine hry, Jacko však z hranice šestnástky namieril iba do brankára.


Začiatok druhého polčasu patril domácim, Leškovu strelu zneškodnil Strapák. Minútu po hodine hry Jackov center gólman hostí s námahou vyškriabal na roh. Hneď o minútu bol trnavský brankár v pohotovosti opäť, keď to technickou strelou skúšal Špilár. V 69. minúte hostia udreli aj po druhýkrát, svjo druhý gól v stretnutí vsietil Pisár - 0:2. Posledné slovo zápasu patrilo striedajúcemu Lichvárovi, ktorého tri minúty pred koncom v tutovke vychytil brankár Kira.


MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Góly: 26. a 69. B. Pisár

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, Mano, J. Šimko, J. Greško - L. Jacko, Hutaj, A. Leško, Harvila - O. Špilár (76. Štofík), M. Koscelník

Mladší dorastenci

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 3:0 (1:0)

Góly: 5. P. Petričko, 66. D. Horňák, 75. Grič

MFK ZEMPLÍN: Babiak - D. Horňák, T. Tomko, Ďurik, Mikovčík (63. Lechman) - Havrila, Grič - L. Apiar (55. L. Tóth), Turík, P. Petričko - T. Kolesár (70. Doboš)

Tréner Ján Gajdoščík: "V prvom polčase sme podali veľmi dobrý výkon, hneď v úvode zahodil čistú šancu Petričko, ktorý však po peknej akcii v 5. minúte otvoril skóre zápasu. Ani po prvom góle sme nepoľavili a Grič mohol zvýšiť náskok, avšak v samostatnom nájazde neuspel. Po polčase začali iniciatívu preberať hostia, našťastie v 66. minúte Horňák po štandardke vsietil druhý gól zápasu. Po ňom sme už úplne ovládli hru, hostí sme k ničomu nepustili a naše víťazstvo zavŕšil v 75. minúte po peknej kombinačnej akcii Grič. Veľmi dobrý výkon dnes podali Turík, Tomko a Petričko."

V najbližšom kole sa Michalovčania predstavia na pôde ŽP Šport Podbrezová. Zápasy sú na programe v sobotu 17. marca, starší nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.