MFK Zemplín doma porazil Humenné

2012-02-07 12:00:00

V chladnom počasí rozhodol o víťazstve druholigistu dvoma gólmi útočník Oliver Špilár.

Michalovskí futbalisti sa v siedmom prípravnom stretnutí dočkali premiérového víťazstva, keď na vlastnom trávniku porazili 1. HFC Humenné 2:0. O oba góly v sieti hostí sa postaral mladý útočník MFK Zemplín Oliver Špilár.

Vo veľkej zime sa Michalovčania od úvodných minút usadili na polovici súpera a prvý strelecký pokus vyslal Hořava, ale nemieril presne. O päť minút sa do výhodnej streleckej pozície dostával Kovaľ, pribrzdila ho však zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu. Po dvadsiatich minútach hry stireľal spoza šestnástky tesne vedľa kanonier Rák. V ďalšom priebehu prvého polčasu si domáci nevypracovali čistú gólovú príležitosť, preto bol stav 0:0.


Po zmene strán prišli v úvodných minútach dve gólové zakončenia striedajúceho Špilára, ktorý prekonal gólmana Bálinta v 55. a 59. minúte. V oboch prípadoch bol úspešný strelami z ľavej strany. Michalovský útočník dosiahol aj tretí presný zásah, ale gól neplatil pre postavenie mimo hry. Vo zvyšných minútach zemplínskeho derby už gól nepadol, domáci tak zaknihovali dvojgólové víťazstvo.


MFK Zemplín Michalovce - 1. HFC Humenné 2:0 (0:0)

Góly: 55. a 59. O. Špilár

MFK ZEMPLÍN: Bréda (46. J. Brudňak) - Waseem (63. Dargaj), Krmpotič, Hottek (70. A. Ceesay), Jakubčo (46. L. Hruška) - Ruskovský (46. D. Kunca), Korijkov (46. S. Danko), J. Hořava (63. Mihok), Kovaľ (46. Škvarka) - Rák, Gamkrelidze (46. O. Špilár)

1. HFC: Bálint - Dysko, M. Paraska, Hreško, Pet. Šuľák - Jurov, Ljubarskij, C. Vasiľ, Chudina - Pav. Šuľák, Karnaj (striedali: Koromház, Demčák)

Najbližšie stretnutie odohrá MFK Zemplín Michalovce v sobotu 11. februára o 14. hodine doma proti FC Lokomotíva Košice.