MFK Zemplín doma opäť zaváhal

2011-10-29 12:00:00

Michalovskí futbalisti sa rozišli s Dubnicou zmierlivo po bezgólovej remíze.

Druholigový MFK Zemplín Michalovce v dnešnom domácom stretnutí iba remizoval s Dubnicou 0:0. V tabuľke sa vrátili na druhú priečku pred Podbrezovú, ktorá prehrala v Dolnom Kubíne 0:1.


Michalovčania, ktorí nastúpili bez dvojice vykartovaných hráčov Waseema a Jakubča, mohli už v piatej minúte otvoriť skóre, ale Ruskovského prízemná strela len o milimetre minula bránu Bajzu. O šesť minút vystrelil mimo brány aj jeho spoluhráč Škvarka. V 20. minúte vypálil z hranice šestnástky parádne domáci Fótyik a lopta skončila tesne nad brvnom hosťujúcej svätyne. Tesne po polhodine hry sa stiahol v pokutovom území Dubnice brankár Bajza dobiedzajúceho Škvarku, ale píšťalka rozhodcu Prešinského zostala nemá. Aktívnejší Michalovčania boli ku gólu blízko aj v závere polčasu, Hottekov tečovaný priamy kop vytlačil s námahou dubnický gólman na rohový kop. 


Po zmene strán pokračovala mierna prevaha domáceho celku a otvoriť skóre mohol v 58. minúte Dargaj, ktorý však po štandardke Hotteka zakončil len do Bajzu. Po hodine hry mohli padnúť góly na oboch stranách - najprv zahodil najväčšiu šancu MFK Zemplín Kunca, ktorý sám pred Bajzom zakončil iba do neho a potom Ižvoltov priamy kop s veľkými problémami vyrazil P. Le Giang. V 72. minúte vypálil nebezpečne spoza obrancu domáci Krmpotič, Bajza bol na mieste. V samom závere mohli hostia hneď trikrát udrieť, ale zahodili obrovské šance: v 89. minúte Augustíni zoči-voči Le Giangovi napálil loptu len do neho, v 90. minúte z následného rohu hlavičkoval tesne vedľa kapitán Nosek a v 92. minúte Augustíni opäť nevyzrel na výborného michalovského gólmana P. Le Gianga.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica 0:0

ŽK: 35. Kovaľ, 84. Krmpotič - 41. Ižvolt, 57. Grabež

Rozhodoval: Prešinský - 1150 divákov.

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Dargaj (70. Samba), Hottek, Nohýnek, A. Ceesay - Ruskovský, Krmpotič, Škvarka, Kovaľ (78. S. Danko) - D. Kunca, Fótyik (70. Dolný)

MFK: P. Bajza - Masárik, Múdry, Nosek, L. Beňo - O. Augustíni, Chmelík, Bilovský, A. Urban, Grabež (77. J. Varga) - Ižvolt