Michalovčanov opäť zradilo umelé osvetlenie

2015-11-30 12:00:00

Rovnako ako 7. novembra proti Myjave (1:2), tak aj v sobotu 28. novembra proti Ružomberku (1:3) sa pre hráčov Michaloviec opakoval rovnaký scenár. "Východniari" sa rýchlo ujali vedenia, následne na niekoľko desiatok minút vypadlo na štadióne osvetlenie a po tom, ako sa zápas opäť reštartoval, prišiel obrat a víťazstvo súpera...

Šiesta domáca prehra bola pre domácich obrovským sklamaním. Proti Ružomberku začali výborne, v siedmej minúte otvoril skóre Vernon po priamom kope Danka. Po strelenom góle domáci naďalej búšili do svojho súpera, v obrovskej šanci ale zlyhal Danko. No a v 21. minúte došlo pravdepodobne ku kľúčovému momentu stretnutia, keď rovnako ako v súboji proti Myjave vypadlo umelé osvetlenie a oba tímy tak museli stráviť nečakane polhodinu v šatniach.

"Výpadok osvetlenia nám zrejme pomohol, keďže sme si mohli povedať čo robíme zle," priznal kormidelník hostí Ladislav Pecko. V domácom tábore prevládala, logicky, nespokojnosť. "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. To, čo sme chceli, sa nám aj podarilo, rýchlo sme strelili gól. Mali sme aj ďalšie šance. Súhlasím s trénerom hostí, že im pomohla prestávka pri výpadku osvetlenia. Opäť sme doplatili na chyby, ktoré nás oberajú o body," vyjadril sa ešte pomerne diplomaticky domáci kouč František Šturma. Za kabínu prehovoril skúsený záložník Tomáš Sedlák: "Čo s tým spravíme, my to nezmeníme. Nie je to príjemné, navyše sme takýto výpadok zažili druhýkrát po sebe. Idete dole z ihriska, rozmýšľate, či sa bude hrať, či nebude. Boli sme nastavení tak, že sa bude v hre pokračovať, ale nie je to príjemné."

Po vynútenej prestávke hostia úplne prevzali iniciatívu. Odrazu bol na trávniku akoby nový Ružomberok, ktorý jasne išiel za víťazstvom. Ešte v prvom polčase Liptáci stihli vyrovnať Boszorádom. Ani po polčasovej prestávke sa obraz hry nezmenil a bolo otázkou času, kedy domáci gólman Kelemen znovu inkasuje. A netrvalo to veru dlho, už v 50. minúte sa presadil reprezentačný útočník Jakubko. Klinec do rakvy domácich zabil v 68. minúte jeden z najaktívnejších hráčov na ihrisku Faško.

"Samozrejme, že sme sklamaní. Do zápasu sme išli s tým, že ho chceme vyhrať. Vyšiel nám úvod, dali sme gól, mali sme aj ďalšie šance, no nepodarilo sa nám skórovať na 2:0. Keby to vyšlo, zápas by mal úplne iný priebeh, no na keby sa nehrá. Platí len to, čo je v sieti. Súper má kvalitné mužstvo, využil svoje šance, dal tri góly a zaslúžene tak vyhral," zhodnotil 32-ročný Tomáš Sedlák.

"Žlto-modrí", hrajúci opäť v ružovo-bielych dresoch, tak svojich priaznivcov nepotešili. Pred ich zrakmi znovu prehajdákali sľubný vstup do stretnutia a nezískali ani bod. Naopak, Ružomberok po päťzápasovej sérii bez víťazstva konečne získal vytúžené tri body. V tabuľke tak predbehol Zlaté Moravce a poskočil na ôsmu priečku. MFK Zemplín zostáva desiaty, so štvorbodovým náskokom pred poslednou Skalicou. V poslednom jesennom kole Michalovčania cestujú do Senice, Ružomberok doma privíta Podbrezovú.

Zdroj: profutbal. sk