MFK Zemplín štartuje spoluprácu s AC Miláno!

2011-10-21 12:00:00

Milánčania si spomedzi slovenských klubov vybrali práve michalovský, spolupráca by mala fungovať na mládežníckej úrovni.

MFK Zemplín Michalovce štartuje spoluprácu s jedným z najšpičkovejších klubov sveta, s AC Miláno! Na niekoľkohodinovom rokovaní zástupcov oboch klubov v hoteli Mousson v Michalovciach sa včera podvečer hovorilo o budúcej spolupráci, ktorá bude prebiehať hlavne na mládežníckej úrovni.  Predstaviteľom oboch klubov, talianskeho AC Miláno a domáceho MFK Zemplín Michalovce, sme položili niekoľko otázok.

Slávny taliansky klub AC Miláno zastupoval v Michalovciach jeho športový riaditeľ Riccardo Pecini, ktorý nám prezradil, prečo sa „rossoneri“ rozhodli práve pre partnerstvo s klubom zo Zemplína. „S Marek Záhorčákom z michalovského klubu sa poznám už dlhšiu dobu. Slovenský trh s mladými hráčmi sa javí ako veľmi dôležitý a zaujímavý. Mám dobré referencie o práci s mládežou v Michalovciach a to je dôvod, prečo sa začali rozhovory o spolupráci medzi klubmi AC Miláno a MFK Zemplín,“ rozhovoril sa športový riaditeľ talianskeho klubu, ktorý zdôraznil, že o „väzbe“ s iným slovenským klubom vôbec nerozmýšľal. Riccardo Pecini ďalej pokračoval: „Zaujala ma práca s mládežou v MFK Zemplín, ale aj to, čo vybudovali za posledné roky. Práve to hovorí v prospech tohto klubu.“

Predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský (vľavo) a športový riaditeľ AC Miláno Riccardo Pecini.

Obe strany  netajili spokojnosť a otázky ohľadom spolupráce budú onedlho riešiť aj priamo v Miláne, kde budú pokračovať ďalšie rozhovory. „Tým, že v klube máme dostatok reprezentantov a kvalitne pracujeme s mládežou, sa snažíme nadväzovať kontakty aj v zahraničí. Je to moja náplň práce a počas ciest po rôznych krajinách som sa okrem iných spoznal aj s Riccardom Pecinim. Výsledkom toho je začiatok spolupráce medzi našimi klubmi,“ pridal sa koordinátor mládeže v MFK Zemplín Marek Záhorčák a dodal: „Spolupráca je zameraná na mládež. Naši hráči budú môcť absolvovať stáže v milánskom klube a naši kormidelníci môžu sledovať tréningový proces a program tamojších tímov. Tréneri AC Miláno pre zmenu prídu do Michaloviec a budú pracovať s našimi hráčmi. Pracujeme na tom, aby naše družstvá mohli v blízkej budúcnosti odohrať zápasy proti rovesníkom zo slávneho klubu. Bude to ďalší krok v zlepšovaní  podmienok v MFK Zemplín.“

Na rokovaní klubov nemohol chýbať ani šéf MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý skonštatoval: „Sme potešení, že taký klub ako AC Miláno si na Slovensku vybral práve nás. Milánčania rozbiehajú mládežnícky projekt v niektorých európskych krajinách a v rámci Slovenska oslovili Michalovce. Zástupcovia talianskeho klubu si prezreli náš zrekonštruovaný štadión a celú infraštruktúru.“ Michalovský klub začal v posledných mesiacoch získavať najväčšie talenty nielen v regióne Zemplína, ale aj mimo neho. K tomu mu má ešte viac pomôcť začínajúca sa spolupráca s AC. „Potrebujeme silného partnera, o ktorého sa dokážeme oprieť a milánsky klub je slušnou zárukou dobrej budúcnosti MFK Zemplín,“ doplnil Marek Záhorčák, podľa ktorého sa prvé náznaky spolupráce so špičkovým klubom objavili pred vyše polrokom.