Michalovské tímy na špici svojich tabuliek

2011-09-20 12:00:00

MFK Zemplín, Iuventa aj HK Dukla sú na prvom mieste, HC winLand je „až“ tretí. Okrem toho majú vysokú návštevnosť.

Žiadne mesto na Slovensku sa nemôže pochváliť tým, čím Michalovce. V metropole Zemplína sú totiž až štyri športové kluby na špici svojich tabuliek. Hádzanárky Iuventy vedú interligovú tabuľku WHIL, futbalisti MFK Zemplín a hokejisti HK Dukla sú v druhej najvyššej súťaži takisto na prvej priečke a extraligoví hádzanári HC winLand taktiež na výbornom treťom mieste. Okrem toho sa všetky štyri kluby môžu pochváliť suverénne najvyššími diváckymi návštevami vo svojich súťažiach.

Druholigoví futbalisti sa na prvom mieste tabuľky držia už šesť kôl. V doterajších deviatich zápasoch až šesťkrát bodovali naplno a iba raz prehrali. Naposledy zvíťazili na horúcej pôde v Liptovskom Mikuláši 2:1 a svojou poctivou robotou dávajú všetkým na známosť, že to s postupom do Corgoň ligy myslia naozaj vážne. Nielen líderské postavenie, ale aj kvalitná hra láka na zrekonštruovaný futbalový štadión rekordný počet divákov. V posledných troch zápasoch bolo na zverencov českého trénera Vlastimila Petrželu zvedavých v priemere 2 500 divákov.

Výborne odštartovali nový ročník WHIL aj hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré v doterajších troch kolách zaznamenali tri víťazstvá, vďaka čomu sú na prvom mieste tabuľky. Po UDHK Nitra a Písku v sobotu zdolali aj Senec, ktorý vyprášili po výsledku 44:20. V prípade hádzanárok sme na takéto postavenie zvyknutí, rovnako aj na ich návštevy, ktoré sú v priemere 1 000 divákov na stretnutie. Zverenky maďarského trénera Józsefa Vuru čaká 30. septembra a 1. októbra domáci dvojzápas v Pohári víťazov pohárov proti talianskemu majstrovi HC Sassari, ktorý opäť pritiahne do Chemkostav arény solídnu divácku návštevu.

Po troch odohraných zápasoch majú na svojom konte plný počet bodov aj hokejisti HK Dukla Michalovce, ktorí sú takisto na najvyššom stupni v tabuľke. V prvých dvoch zápasoch dokonca zdolali dvojicu finalistov vlaňajšieho ročníka prvej hokejovej ligy Piešťany a Liptovský Mikuláš. Naposledy nedali šancu ani prešovským hokejistom, ktorých pred návštevou kola 1 820 divákov zdolali 4:1. Mužstvo pod vedením Miroslava Ihnačáka predvádza výborný hokej a veľkým diváckym magnetom je aj veterán Richard Šechný, ktorý je zároveň kapitánom Zemplínčanov.

Nováčik extraligy hádzanárov HC winLand Michalovce hneď v úvode prepisoval históriu najvyššej slovenskej súťaže, keď sa mu ako prvému nováčikovi podarilo zvíťaziť v prvých dvoch zápasoch na palubovkách súperov. Nasledoval domáci súboj proti vicemajstrovi z Košíc, ktorý pred vyše 1 100 divákmi schytal v Mestskej športovej hale debakel o 12 gólov... Až vo štvrtom kole sa ambiciózny nováčik vedený kormidelníkom Pavlom Janom musel pred svojím súperom skloniť, pretože v priamom súboji o prvé miesto prehral v Nových Zámkoch po viac ako vyrovnanom priebehu 29:33 a momentálne je na treťom mieste.

Zdroj: denník Korzár