Kunca: Na Dunajskú Stredu to nejak nevieme

2015-11-23 12:00:00

V predohrávanom zápase 17. kola Fortuna ligy medzi Dunajskou Stredou a Michalovcami sa zrodilo zaslúžené dvojgólové víťazstvo domáceho tímu.

V chladnom počasí si hráči DAC-u vypracovali oveľa viac gólových šancí. V siedmej minúte sa tešili žlto-modrí prvý raz, keď hosťujúci gruzínsky legionár Khubutia stiahol Polievku a domáci Pačinda sa z pokutového kopu nemýlil. V 22. minúte sa Polievka rútil sám na bránu Michaloviec, ale hosťujúci brankár Kelemen jeho úmysly vystihol. V 25. minúte sa tešili domáci druhýkrát, keď po akcii agilného Polievku si zasekol v šestnástke loptu Szarka a z uhla prekonal brankára Michaloviec. V 40. minúte sa prekľučkoval do šance Ghančan Mensah, ale s jeho následnou strelou Tujvel nemal problémy.

V 56. minúte ukázal Szarka, prečo je typický silový útočník, keď v súboji pretlačil hosťujúceho obrancu Khubutiu a sám sa pred Kelemenom nemýlil. „Hrali sme ako jednotný tím a som rád, že tri body ostali doma. Výsledok je síce 3:1, ale myslím si, že Michalovce nehrali zlý futbal, kombinovali, snažili sa. Keď budú naďalej takto hrať, tak budú získavať aj body,“ rozhovoril sa útočník domáceho tímu Ákos Szarka. Najlepší strelci Dunajskej Stredy Szarka s Pačindom opäť skórovali. „Sme mužstvo a rátajú sa tri body, kto dáva góly, to nie je také podstatné. Červená karta ma trochu pribrzdila, do konca jesene ostávajú dva zápasy, tak verím, že nejaké góly ešte dám. Snažím sa v každom zápase skórovať, teraz máme s Matúšom Berom rovnaký počet gólov. On je vynikajúci futbalista. Na tabuľku strelcov je príjemný pohľad. Dúfam, že pridám ešte nejaké góly, bolo by to skvelé, kebyže skončím prvý. Veríme, že zvyšné dva zápasy vyhráme,“ uzavrel Ákos Szarka.

V 77. minúte znížili hostia na 3:1, keď si Kunca narazil loptu s Hamuľakom a nechytateľnou strelou pod brvno napol Tujvelovu sieť. „Hru v strede poľa sme mali celkom dobrú, ale šance sme si nevedeli vypracovať. DAC má kvalitnú obranu na čele s Michalíkom, dlho nám trvalo kým sme dali finálnu prihrávku a nevedeli sme sa cez nich dostať. Zdá sa, že na nich to nejak nevieme, ďalší zápas sa pokúsime na nich niečo vymyslieť. Každý gól teší, ale radšej by som to vymenil za bod, čo by sme si z Dunajskej Stredy odniesli,“ začal s hodnotením zápasu útočník Michaloviec Dominik Kunca. Bol to druhý gól 23-ročného útočníka Michaloviec. „Narazil som si loptu s Michalom Hamuľakom, ktorý mi výborne vrátil loptu, ja som iba zatvoril oči a napálil to na prvú tyčku a padlo to tam. Neprišli sme sem hrať defenzívne, chceli sme nejaký bod uhrať, ale súper bol dnes lepší, nepúšťal nás do žiadnych šancí. Herne to nebolo také zlé, ale vpredu sme si nevedeli vytvoriť žiadne šance. Najbližší zápas hráme doma s Ružomberkom a ten by sme chceli vyhrať a zo Senice si tiež priniesť nejaký ten bodík,“ uzavrel Dominik Kunca.

„Michalovce hrali svoju hru a my sme sa takisto snažili hrať to, čo nám tréner prízvukoval. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Je jedno s kým hráme, chceme sa dobre pripraviť na najbližší zápas a získať tri body. Všetci ťaháme za jeden povraz a je to jedno kto dáva góly, hlavná vec, že vyhrávame,“ rozhovoril sa strelec prvého gólu Erik Pačinda. Bol to siedmy gól Pačindu v tejto sezóne. „Určite idem do zápasu s tým, že chcem skórovať, nie stále sa mi to darí, ale musím pracovať na tom, aby som skóroval ešte viac. Keby som si na tie pokutové kopy neveril, tak tam nejdem. Verím si v každom zápase, keď je pokutový kop a zatiaľ to vždy vyšlo. Videl som, že brankár ide po mojej ľavej ruke, tak som to skúsil do druhej strany a padlo to tam,“ zakončil Erik Pačinda.

Zdroj: profutbal.sk

Zdroj foto: fcdac.sk