Starší dorastenci doma iba remizovali

2011-08-28 12:00:00

Prvoligové dorastenecké celky MFK Zemplín odohrali zápasy proti Bardejovu, starší remizovali, mladší vyhrali.

Starší dorastenci MFK Zemplín v 5. kole prvej ligy remizovali na domácom ihrisku s Bardejovom 2:2, keď po polčase prehrávali 0:1. Aspoň bod pre zverencov trénera Rusnáka zachránil v 86. minúte svojím druhým gólom v zápase Regali. Mladší dorast s Bardejovčanmi zvíťazil najtesnejším rozdielom 1:0, keď sa presadil Jakub Grič.

Starší dorastenci

 V zápase bohatom na šance sa mohli ujať vedenia hostia už v tretej minúte, ale s tvrdou strelou Kaľavu si domáci brankár Kira na dvakrát poradil. V siedmej minúte mali Bardejovčania ideálnu šancu otvoriť skóre, keď po faule Fedora na prenikajúceho Bereckého zahrávali priamy kop z hranice šestnástky. Michalovský múr však tečoval strelu Pavúka na rohový kop. V 13. minúte už hostia dvíhali ruky nad hlavy, ale hlavička a následná dorážka Guľu za bránkovú čiaru neprešla. Hneď z následného protiútoku uvoľnil Štofík vynikajúcou prihrávkou Regaliho, no jeho gól pre milimetrové postavenie mimo hry neplatil. V 16. minúte sa už, ale hostia tešili naozaj. Na center Bereckého najvyššie vyskočil Vanta a prekonal bezmocného Kiru v michalovskej bráne. V 24.minúte sa mohol ten istý hráč tešiť druhýkrát, no jeho krížnu strelu tentoraz Kira kryl. Domáci brankár sa vyznamenal aj o štyri minúty, keď ho z tesnej blízkosti neprekonal ani Bellák.  Hráči MFK Zemplín si prvú čistú šancu vypracovali až v 42. minúte. Regali prenikol do pokutového územia, posnul loptu Jackovi, no jeho strela o centimetre minula bránu. Tlak domácich pokračoval aj naďalej. Fedor prenikol po ľavej strane, posunul loptu Regalimu, no jeho strelu z bránkovej čiary vytlačil golman Mačejovský. V nadstavenom čase mohli Michalovčania vyrovnať aj do tretice, keď po faule na Regaliho zahrávali priamy kop z hranice šestnástky. Strela Jacka však opäť minula bránu.


Na začiatku druhého dejstva mali hostia ideálnu šancu na zvýšenie skóre. Po centri Bereckého zahral v pokutovom území rukou Varga a hlavný rozhodca ukázal na biely bod. Pavúk však nebol pri exekúcii penalty dôsledný a jeho strelu zastavilo brvno Kirovej brány. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 53. minúte, keď sa na neho rútil Guľa, no tento útočník opäť svoju šancu nepremenil. Po hodine hry mohol vyrovnať striedajúci Csorgo, ktorého strelu len s námahou Mačejovský vyrazil. To, čo sa nepodarilo jemu, sa podarilo o dve minúty Regalimu. Jackovu strelu brankár hostí vyrazil len pred domáceho útočníka a ten aj s pomocou brvna vyrovnal na 1:1. Hostia sa dostali do vedenia opäť v 77. minúte, keď Berecký krásnou strelou poslal svoje družstvo do vedenia. Domáci vrhli všetky sily do vedenia a štyri minúty pred koncom sa im podarilo vyrovnať. Na center Csorga si najlepšie nabehol Regali a svojím druhým gólom v zápase zabezpečil pre zverencov trénera Rusnáka aspoň bod za remízu 2:2.

MFK Zemplín Michalovce – Partizán Bardejov 2:2 (0:1)

Góly: 63.a 86. Regali - 16. Vanta, 77. Berecký

ŽK: 47. Korijkov, 48. Varga, 67. Hromada, 74. Fedor - 67. Vilček

Rozhodoval: Sedlák – 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Hutaj (54. Csorgo), Korijkov, J. Šimko, Varga (78. Mano) - L. Jacko, Popovič (46. J. Kiss), Štofik, P. Fedor - Hromada, Regali

Mladší dorastenci

Zverenci kormidelníka Jána Gajdoščíka si na domácej pôde poradili s Bardejovom 1:0. Jediný presný zásah duelu zaznamenal v 65. minúte stredný záložník Grič, ktorý sa presadil po rohovom kope.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 1:0 (0:0)

Gól: 65. Grič

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Ďurík, D. Horňák, T. Tomko, Havrila - Koscelník (72. L. Tóth), Turík, Grič, P. Petričko (64. J. Andrejko) - L. Apiar (50. Kolesár), T. Vožný

Tréner Ján Gajdoščík: "Počas celého zápasu sme boli jednoznačne lepším družstvom a nepremenili sme obrovské množstvo šancí. Pokojne sme mohli zvíťaziť aj päť či šesťgólovým rozdielom. Výkonom ma potešili stredný záložník Jozef-Šimon Turík a krajný obranca Dominik Havrila."