Futbalisti boli v Giraltovciach aj Sobranciach

2015-11-20 12:00:00

Michalovčania navštívili dve mestečká na východnom Slovensku, v ktorých svojou účasťou potešili malých školákov.

V práve končiacom sa týždni mali niektorí futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce pestrejší program ako obvykle. V priebehu troch dní totiž absolvovali dve akcie v mestečkách na východnom Slovensku. Členovia tímu nováčika najvyššej súťaže najprv v pondelok 16. novembra navštívili Giraltovce a o dva dni nato potešili školákov v neďalekých Sobranciach.

V Giraltovciach boli tréner František Šturma a hráči Jozef-Šimon Turík, Milan Šimčák, Vernon De Marco Morlacchi, Martin Koscelník, Dominik Kunca, Marcos Calero Perez a Oliver Podhorin pozvaní na 10. ročník Memoriálu Juraja Mackulína, ktorý sa uskutočnil v tamojšej Mestskej športovej hale. Chlapci si zahrali exhibičný zápas a absolvovali aj autogramiádu.

V stredu sa pätica František Šturma, Marián Kelemen, Stanislav Danko, Dominik Kunca a Vernon De Marco Morlacchi pre zmenu predstavila na Základnej škole na Komenského 6 v Sobranciach, kde spoločne s hádzanárkami Iuventy Michalovce slávnostne otvárali športovú triedu. Viac o akcii sme sa dozvedeli z oficiálnej stránky školy, kde sme sa dočítali:

Dňa 18.novembra 2015 sa v priestoroch telocvične našej školy uskutočnilo stretnutie s poprednými športovcami michalovského a sobranského okresu. Na podujatie prijali pozvanie futbalisti MFK Zemplín Michalovce Marián Kelemen, Dominik Kunca, Stanislav Danko a Vernon De Marco Morlacchi spolu s hlavným trénerom Františkom Šturmom a hádzanárky z klubu Iuventa Michalovce Veronika Habánková, Oľga Perederyj a najlepšia slovenská hráčka WHIL za rok 2014 Lucia Gubiková. 


Podujatia sa zúčastnili žiaci, učitelia, zamestnanci školy, ale aj rodičia a občania Sobraniec. O prácu športovcov prejavili záujem aj funkcionári mesta Sobrance na čele s pánom primátorom Ing. Pavlom Džurinom. Dušou podujatia bol p. učiteľ Peter Danko, ktorý nevšednú príležitosť využil na slávnostné zloženie sľubu žiakov 5. ročníka novootvorenej športovej triedy, ktorý predniesol Samuel Kondik. Slávnostnú športovú atmosféru doplnilo vystúpenie mažoretiek a niekoľko súťažných disciplín, v ktorých si zmerali sily naši žiaci so športovými hosťami.


Na podujatí nechýbali darčeky a pozornosti v podobe kompletnej športovej výbavy pre novoprijatých žiakov športovej triedy. Všetci zúčastnení mali zo vzácnej návštevy radosť a počas besedy sa zaujímali o prácu i plány našich úspešných športovcov. Návštevníci sa tešili z príjemného stretnutia a bohatých zážitkov, domov si odniesli vzácne suveníry v podobe autogramov a spoločných fotografií.