MFK Zemplín dnes v Slovenskom pohári

2011-08-23 12:00:00

Dnes štartuje 43. ročník Slovenského pohára a Michalovčania v prvom kole cestujú na pôdu Liptovského Mikuláša.

MFK Zemplín dnes štartuje svoju púť v Slovenskom pohári. V prvom kole, ktoré sa hrá na jeden zápas, cestuje na pôdu Liptovského Mikuláša a úvodný výkop duelu je naplánovaný na 17. hodinu. Michalovčania v lige ešte neokúsili trpkosť prehry a naposledy doma po výbornom výkone v druhom polčase zdolali Rimavskú Sobotu presvedčivo 3:0. Na Liptov cestujú s jednoznačným cieľom - postúpiť.

Na Liptove sa nedarí

Michalovčania nemajú s tímom MFK Tatran najlepšiu bilanciu, oba doterajšie zápasy v ligovej súťaži na jeho pôde prehrali a dokonca tam neskórovali. V jeseni 2009 a aj o rok neskôr tam zaknihovali porážky 0:1. „Naposledy sme v Liptovskom Mikuláši prehrali po nešťastnom góle a náš gólman Miroslav Žofčák vtedy tesne po prestávke zneškodnil pokutový kop. Bol tam veľmi zlý terén, nedalo sa tam vôbec kombinovať a väčšinou sa len bojovalo,“ zaspomínal si na posledný duel na Liptove michalovský ľavý obranca Michal Vanák, ktorý tam vtedy odohral celý duel.

Zradné postavenie

Liptovskému Mikulášu sa zatiaľ v tejto sezóne v lige veľmi nedarí a v piatich zápasoch nazbieral iba štyri body, aj napriek tomu, že až trikrát hral doma. Pred vlastným publikom však ani raz neskóroval. „Neviem presne aké majú Liptáci momentálne mužstvo, ale určite kvalita ich kádra nezodpovedá postaveniu v tabuľke, v ktorej sú na deviatom mieste,“ povedal na margo dnešného súpera MFK Zemplín 25-ročný odchovanec púchovského futbalu.

Nálada je výborná

Zverenci českého trénera Vlastimila Petrželu po sobotňajšej výhre nad Gemerčanmi naďalej trónia na prvom mieste v druhej lige. Aj preto budú na dnešný zápas nastupovať v pozícii mierneho favorita. „V kabíne vládne po sobote výborná atmosféra. Chceme dnes zvíťaziť a dostať sa v pohári čo najďalej, aby sme mohli naším fanúšikom neskôr pritiahnuť aj kvalitného súpera z prvej ligy,“ povedal na záver obranca Michal Vanák. V Liptovskom Mikuláši je vylúčený štart útočníkov Špilára a Fóyika, ktorí sú zranení a fit stále ešte nie je Luboš Hruška. Dnes sa rozhodne o ďalšom osude Kuncu, ktorý sa vrátil zo skusov v Holandskom Arnheime, aj o štarte českého stopéra Nohýnka.

Zdroj: denník Korzár