Nohýnek novou posilou MFK Zemplín

2011-08-18 12:00:00

Český stredný obranca podpísal s Michalovcami zmluvu na jeden rok, jeho štart v sobotu je však otázny.

Druholigový MFK Zemplín pokračuje v posilňovaní kádra aj naďalej. Po tom, čo na konci uplynulého týždňa dotiahlo vedenie michalovského klubu príchod brazílskeho stredopoliara Davida Leonela Fareila, známejšieho pod prezývkou Kaká, na polročné hosťovanie, sa v utorok zrodil príchod ďalšieho nového hráča. Je ním 28-ročný český stopér Stanislav Nohýnek, ktorý sa prvýkrát v Michalovciach objavil pred týždňom v stredu a prišiel tímu hrajúceho Gambrinus ligu 1.FK Příbram.

Zmluva na jednu sezónu

Stanislav Nohýnek prišiel najprv do Michaloviec na skúšku, no po krátkom testovaní sa tréner Vlastimil Petržela rozhodol ponechať si ho v kádri. Hráč našiel spoločnú reč aj s vedením klubu, takže MFK Zemplín sa môže tešiť z kvalitnej posily. „Môžem potvrdiť, že sme sa so Stanislavom Nohýnkom dohodli na ročnej zmluve. Či si však michalovský dres oblečie už v sobotňajšom zápase s Rimavskou Sobotou je v tejto chvíli otázne, pretože nevieme, či sa jeho príchod stihne do soboty papierovo vybaviť,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Okúsiť niečo nové

Rodák z Rožmitálu, kde aj s futbalom začínal, pôsobil naposledy v klube najvyššej českej súťaže 1.FK Příbram. V tamojšom tíme strávil dlhých 15 rokov a k poslednému júnovému dňu tohto roka mu skončila zmluva. Teraz sa rozhodol pre zmenu. „V Příbrame som už bol veľmi dlho, chcel som už skúsiť niečo nové. Počas letnej prestávky som bol na skúške aj v iných kluboch, až sa ozvali Michalovce, tak som tu,“ rozhovoril sa Stanislav Nohýnek, ktorý bol v uplynulej sezóne pilierom defenzívy příbramského tímu. Odohral zaň 27 zápasov a šesťkrát videl žltú kartu.

Mladý kolektív

Skúsenému stopérovi sa v Michalovciach hneď zapáčilo, preto s podpisom zmluvy dlho nerozmýšľal. „Futbalový areál aj mesto je krásne a som veľmi spokojný aj s tunajšími podmienkami. Moje zotrvanie v MFK Zemplín znásobil aj fakt, že sezóna sa už rozbehla a ja som už chcel v nejakom klube zakotviť. Kolektív zatiaľ spoznávam, je tu veľa mladých, ale šikovných hráčov. Ambície sú solídne, tak verím, že sa nám ich podarí naplniť. A teším sa aj na atmosféru na domácich zápasoch, čím skôr už chcem hrať,“ dodal na záver Stanislav Nohýnek. Ten v Příbrame hrával aj so starším bratom stopéra Luboša Hrušku Alešom, ktorý je v tamojšom klube brankárskou jednotkou.

Zdroj: Korzár