Starší aj mladší dorastenci smoliarsky prehrali

2011-08-16 12:00:00

Z hlavného mesta sa starší dorastenci vracajú naprázdno aj napriek tomu, že strelili až štyri góly.

Mimoriadne smoliarske zápasy odohrali prvoligoví starší aj mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, keď na pôde Petržalky prehrali tesne 2:3 respektíve 0:1. Starší dorastenci tesne prehrali, hoci strelili štyri až presné zásahy. Dva z nich však nanešťastie do vlastnej brány... Kopu smoly mali aj mladší dorastenci, ktorí dlho držali v Petržalke nerozhodný bezgólový stav. Dve minúty však inkasovali sporný rozhodujúci gól. Oba tímy v Bratislave doplatili na nepremenené šance.

Starší dorastenci

Tréner Albert Rusnák: "Hrali sme veľmi dobre. Súper prišiel v prvom polčase trikrát k našej bráne a trikrát strelil gól. Presnejšie, dva góly sme si strelili sami, najprv si dal vlastenca Ján Hutaj a chvíľu nato aj Ľubomír Korijkov. My sme znížili z priameho kopu, ktorý bol nariadený za faul a domáci hráč videl červenú kartu. Presne namieril Stanislav Danko. Hneď po rozohratí sme pressingom získali loptu, dostali sme sa do prečíslenia piatich proti dvom, ale vyriešili sme ho veľmi zle. Z následného protiútoku sa Petržalka dostala tretíkrát k našej bráne a zvýšila na 3:1. V druhom polčase sme naďalej hrali dobre, trikrát sme mali samostatný nájazd na domáceho gólmana, ale Fedor, Kovaľ a Štofík zahodili tutovky. Naďalej sme búšili do súpera a znížiť sa nám podarilo až v 86. minúte zásluhou Martina Regaliho. Na vyrovnanie nám už nezostal čas. Dnes sme vyhoreli v koncovke, preto sme prehrali."

FC Petržalka 1898 - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (3:1)

Góly: 27. vlastný Hutaj, 32. vlastný Korijkov, 42. Ryšavý - 40. S. Danko, 86. Regali

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič (72. Koscelník), Korijkov, J. Šimko, Hutaj (58. Csörgö) - L. Jacko, Kovaľ, S. Danko, J. Kiss - P. Fedor (60. Regali), Štofík

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Chýbali nám viacerí hráči zo zostavy. Boli sme lepší ako domíci celok, no zahodili sme štyri čisté šance. Útočník Lukáš Apiar dvakrát z päťky neprekonal domáceho brankára. Rozhodujúci gól sme inkasovali v 78. minúte zo štandardnej situácie. Bol to však gól neregulárny, pretože domáci hráč poslal loptu do siete rukou."

FC Petržalka 1898 - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 78. Jajcay

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Ďurík, D. Horňák, T. Tomko, Havrila - Chocholáček (65. J. Andrejko), Turík, Grič, L. Tóth (75. Mikovčík), P. Petričko - L. Apiar