Stredopoliar Pavol Ruskovský v nemocnici

2011-08-02 12:00:00

Hráč MFK Zemplín nedohral stretnutie na pôde ružomberskej rezervy, dnes by ho mali prepustiť z tamojšej nemocnice.

Na nedeľňajší zápas druhého kola 2. futbalovej ligy proti Ružomberku B nebude v najlepšom spomínať krajný stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Pavol Ruskovský. Čiperný záložník nedohral duel s rezervou corgoňligového mužstva, ktorý Zemplínčania doviedli po infarktovom závere do remízového konca, po súboji v strede ihriska tesne pred záverom prvého polčasu.

Čo sa stalo?

Prebiehala posledná minúta úvodného dejstva hry, keď za stavu 2:1 pre domácich po súboji s protihráčom zostal michalovský odchovanec Pavol Ruskovský v stredovom kruhu nehybne ležať. Po chvíli k nemu pribehol lekár a keď sa vzápätí objavili na ihrisku aj nosidlá, neveštilo to nič dobré. „Vo výskoku ma ružomberský protihráč zasiahol lakťom do spánku na pravej strane. Pamätám si, že to bol veľmi silný úder, po ktorom som okamžite stratil vedomie a dopadol som na hlavu,“ opísal nám sled udalostí, po ktorých ho rýchla zdravotná pomoc okamžite odviezla do nemocnice v Ružomberku, kde mu určili diagnózu - otras mozgu.

Dnes ho prepustia

Pavla Ruskovského si lekári nechali na pozorovanie v ružomberskej nemocnici, v ktorej by mal pobudnúť do dnešného dňa. „Cítim sa už lepšie, dnes by som mal absolvovať CT - vyšetrenie, ktoré má ukázať, či mám len otras mozgu alebo aj opuch, ktorý pravdepodobne vznikol pri silnom údere,“ povedal 26-ročný Michalovčan, ktorý je služobne najstarším hráčom v kádri Vlastimila Petrželu. Okrem otrasu a opuchu mozgu lekári stredopoliarovi oznámili aj to, že má posunutý stavec. „Pri dopade na hlavu som sa mi spravila menšia prasklinka a posunul sa mi stavec, ale nie je to však nič vážne. Pauzovať by som mal týždeň, maximálne 10 dní. Trénovať môžem začať aj skôr, ale iba na vlastnú zodpovednosť.“

Výsledku sa potešil

Zemplínčania odohrali v Ružomberku divoký duel, v ktorom padlo dokopy 6 gólov a mužstvá sa nakoniec rozišli zmierlivo po remíze 3:3. MFK Zemplín ešte sedem minút pred záverom prehrávali o dva góly, aby nakoniec výborným finišom vybojovali aspoň bod, rovnajúci sa trom. „Konečný rezultát som sa dozvedel až v nedeľu večer, kedy som mohol konečne začať používať mobilný telefón. Výsledku som sa veľmi potešil, som rád, že chlapci sa vrátili domov s cenným bodom,“ povedal na záver Pavol Ruskovský.

Zdroj: Korzár