Gólový debutant Róbert Kovaľ

2011-07-25 12:00:00

V zápase proti Lučencu si strelecký účet medzi seniormi otvoril mladý stredopoliar Róbert Kovaľ.

Michalovskí futbalisti majú za sebou úspešný vstup do nového druholigového ročníka, do ktorého vstupujú so smelými cieľmi. V sobotu doma porazili FK LAFC Lučenec, za ktorý nastúpili aj Exmichalovčania Ján Vajda, Tomáš Opiela a Mateusz Pyrka (chýbal Róbert Mižík, ten stál pre dištanc), tesne 2:1, keď šťastnými strelcami boli michalovskí odchovanci Róbert Kovaľ a Pavol Ruskovský. Kým druhý menovaný už niekoľko gólov v druhej najvyššej súťaži vsietil, pre mladučkého stredopoliara Róberta Kovaľa to bol premiérový zásah v seniorskom drese MFK Zemplín, ktorým zároveň otvoril strelecký účet Michalovčanov v tomto ročníku. „Bol to taký náhodný gól, Paľo Ruskovský odcentroval na Filipa Serečina, ktorý loptu hlavou vrátil do päťky, tá sa ku mne odrazila a pre mňa už nebol problém ju dostať do siete,“ rozhovoril sa šťastný strelec Róbert Kovaľ, ktorý sa presadil v 27. minúte.

Po vedúcom góle tohto 17-ročného stredopoliara mali jeho spoluhráči ďalšie sľubné šance na strelenie druhého gólu, ktorý by vniesol do tábora MFK Zemplín väčší pokoj, no keďže Kunca, Isaacs či Serečin v koncovke vyhoreli, prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu z kopačky Radovana Kulíka po hodine hry. „Bol to nepríjemný moment, ale našťastie rýchlo sme strelili druhý gól zásluhou Ruskovského a potvrdili sme kvalitu. Sme dobrý kolektív a ukázali sme divákom, že ťaháme za jeden koniec povrazu a nakoniec sme zápas doviedli do víťazného konca,“ pokračoval rodák z neďalekého Humenného.

Róbert Kovaľ (v strede) v súboji s bývalým hráčom MFK Zemplín Jánom Vajdom, v pozadí vpravo Milan Lukáč.

Róbert Kovaľ napriek nízkej postave na ihrisku vynikal a na pozápasovej tlačovke ho pochválili obaja tréneri, domáci Vlastimil Petržela aj Lučenčan Stanislav Lieskovský. Odohral 75 minút, vystriedal ho francúzsky legionár Kevin Zonzon. „Mal som zdravotné problémy, dostával som kŕče, preto som sa radšej pýtal dole, aby som si neprivodil zranenie,“ dodal šikovný stredný záložník, ktorý stále môže hrávať aj za starších dorastencov. Na premiérový gól v seniorskom drese michalovský mladík určite nezabudne aj keď si za neho bude musieť zaplatiť. „Určite mi to spoluhráči v kabíne spočítajú a nejakú sumu budem do klubového banku zaplatiť, ale keďže to bol môj prvý gól, vadiť mi to určite nebude,“ s úsmevom povedal na záver Róbert Kovaľ.