MFK Zemplín odštartoval víťazne

2011-07-25 12:00:00

Michalovce porazili Lučenec, premiérovo sa presadil mladučký Róbert Kovaľ.

Futbalistom MFK Zemplín vyšiel vstup do novej sezóny, keď v otváracom zápase porazili Lučenec tesne 2:1. Zemplínčania potvrdili, že proti LAFC sa im darí, k trom výhram v minulej sezóne pridali v sobotu ďalší trojbodový zisk. Pred návštevou kola (2100 divákov) sa zaznamenal svoj premiérový gól v seniorskom drese mladý stredopoliar Róbert Kovaľ, ktorý otváral skóre duelu.

Oklieštená zostava

Hosťujúca výprava pricestovala na Zemplín s iba 13 hráčmi, vrátane dvoch brankárov, pretože viacero nových hráčov ešte nebolo dotiahnutých administratívne a Exmichalovčan Róbert Mižík nemohol nastúpiť pre trest. „Na zápas sme nastúpili s cieľom zabojovať a pokúsiť sa uloviť nejaký bod. Neuspeli sme, pretože sme zahodili šance, takú akú mal Mateusz Pyrka, keď netrafil prázdnu bránu, sa musia na ihrisku súpera premieňať. Hráči ma nesklamali, iba som nespokojný s výsledkom. Podľa mňa by spravodlivejším rezultátom bola remíza,“ povedal po skončení stretnutia tréner Lučenca Stanislav Lieskovský, pre ktorého to bola súťažná premiéra na lavičke LAFC.

Zaslúžená výhra

Michalovský kormidelník Vlastimil Petržela si po zbabranej generálke s Podbrezovou prial úspešný vstup do súťaže, čo sa mu aj splnilo. „Na rozdiel od kolegu si myslím, že sme vyhrali zaslúžene, pretože sme celý duel boli aktívnejší a vypracovali sme si viac gólových príležitostí, ktoré sme však nepremenili. Som spokojný s výsledkom, je pre nás dôležitý, lebo mužstvo sa stále iba zohráva. Diváci si musia uvedomiť, že nebudeme doma stále vyhrávať trojgólovým rozdielom, ako to bolo v uplynulej sezóne. Máme mladý tím, ktorý musí ešte veľa pracovať, aby dosahoval presvedčivé výsledky,“ povedal na úvod tréner MFK Zemplín.

Výborný Kovaľ

V základnej zostave domáceho celku sa objavil aj mladučký 17-ročný stredopoliar Róbert Kovaľ, ktorý strelil prvý gól MFK Zemplín v sezóne 2011/2012, keď v 27. minúte zblízka otvoril skóre duelu. „Kovaľ bol najlepším hráčom na ihrisku, musím vyzdvihnúť jeho výkon. Stále však nie je schopný odohrať celých deväťdesiat minút, preto som ho v závere vystriedal,“ povedal na margo reprezentanta do 18 rokov Vlastimil Petržela.