SR 18 remizovala na úvod s Mexikom

2011-07-17 12:00:00

Prvé vystúpenie na turnaji Niigata Cup 2011 má za sebou SR 18, v drese ktorej odohrali celý duel Bréda a Danko.

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov s dvojicou hráčov MFK Zemplín Michalovce, brankárom Miloslavom Brédom a stredopoliarom Stanislavom Dankom, vstúpila do medzinárodného turnaja Niigata Cup 2011 remízou 1:1 s mexickými rovesníkmi. Mladí Slováci sa ujali vedenia v 58. minúte po góle Dušana Kucharčíka, no ich súper dokázal zmazať jednogólové manko o 12 minút a nerozhodný výsledok vydržal už do konca duelu. Ďalšími súpermi zverencov trénera Petra Gergelya budú na turnaji japonská reprezentácia do 18 rokov v nedeľu a výber Niigaty do 18 rokov v pondelok. 

Slovensko "18" - Mexiko "18" 1:1 (0:0)
Góly: 58. Kucharčík - 70. Perez, ŽK (SR"18"): 25. Kucharčík, 85. Števček, ČK: 90. Števček (po druhej ŽK).
SR "18": BRÉDA - Habánek, Niňaj, Kucharčík, Molnár, Čiernik (67. Huk), Lobotka, DANKO, Mihalík (57. Šmehýl), Marcin (57. Brigant), Kráľ (79. Števček).

Peter Gergely, tréner SR "18": "Zápas sa hral v mimoriadne ťažkých klimatických podmienkach. Mexičania si za prvý polčas vypracovali iba zopár šancí, k väčšiemu tlaku sme ich našou rozumnou a taktickou hrou nepustili, po prestávke sa už hra úplne vyrovnala. V druhom dejstve sme sa dostali do niekoľkých dobrých šancí. Po presnom centri Lobotku sme sa ujali Kucharčíkovou hlavičkou. Súper sa viac tlačil k našej šestnástke a mal veľkú snahu vyrovnať. Veľa šancí skončilo na našej kvalitnej obrane a taktiež brankár Bréda pochytal zopár vyložených príležitostí súpera. V 70. minúte sa Mexiku podarilo vyrovnať. Záverečných 20 minút sa hral z oboch strán kvalitný útočný futbal. V záverečnej minúte unikol Števček, po faule mexického brankára sme mali kopať pokutový kop, žiaľ, rozhodca posúdil situáciu opačne, nášho hráča napomenul druhou žltou kartou a teda vylúčil. Napriek tomu sme s remízou spokojní."

Zdroj: SFZ