Luboš Hruška opäť v zápasovej akcii

2011-07-15 12:00:00

Michalovský obranca nastúpil prvýkrát po vážnom zranení za MFK Zemplín, keď zasiahol do zápasu s Vranovom n./T.

Presne 144 dní čakal český stredný obranca Luboš Hruška na nato, aby si mohol znovu obliecť dres MFK Zemplín Michalovce v nejakom zápase. Stalo sa tak v stredu, keď tréner Zemplínčanov Vlastimil Petržela poslal tohto rodáka z Poděbradov do zápasového boja presne 20 minút pred záverom duelu s tímom Vranova nad Topľou. „Po dlhej pauze som nebol úplne najistejší, ale som spokojný, pretože sme vyhrali a neinkasovali ani gól. Zápas bol po niekoľkých tvrdých zákrokoch Vranovčanov trošku priostrený, takže som sa aj obával nastúpiť do stretnutia, aby sa mi niečo nestalo. Je to však dobré, čaká nás už len posledný zápas pred ligou, už sa teším,“ povedal krátko po stretnutí Luboš Hruška, ktorý dokonca po príchode na ihrisko prebral kapitánsku pásku po Jakubovi Hottekovi.

Luboš Hruška si hneď po príchode na ihrisko navliekol na ruku kapitánsku pásku, ktorú prevzal po Hottekovi.

Zaujímavým faktom je, že Luboš sa zranil v predposlednom stretnutí zimnej prípravy (v zápase proti Dukle Praha, roztrhol si achilovku) a prvýkrát po dlhej pauze nastúpil v predposlednom zápase letnej prípravy. „Verím, že zranenia som si už vyčerpal, a že tých zápasov bude len a len pribúdať,“ dodal vysoký stopér, ktorý o šesť dní oslávi svoje 24. narodeniny. Spoločne s ním naskočil v 70. minúte do zápasu aj chorvátsky stopér Milan Krmpotič, ktorý naposledy pôsobil v druhej českej lige, teda v rovnakej súťaži z akej prišiel do metropoly Zemplína aj Hruška. „Hral som s ním prvýkrát, aj keď iba 20 minút, a musím uznať, že je to kvalitný obranca. Dúfam, že sa čím skôr zohráme a bude sa nám dariť,“ povedal na margo svojho nového spoluhráča odchovanec Cidliny.

MFK Zemplín zvíťazil druhýkrát v rade a už druhý zápas za sebou neinkasoval, čo je pred začiatkom súťaže dobrým signálom, pretože obrana bola v poslednom období slabinou michalovského celku. „Bol to zápas o jednom góle, priostril sa po niekoľkých tvrdších fauloch, ktoré rozhodcovia nechali bez povšimnutia. Myslím si, že duel splnil účel, dobre sme si zabehali a čo je dôležité, vyhrali sme,“ dodal na záver michalovská opora defenzívy.