Ghanský legionár rád zabáva divákov

2015-11-13 12:00:00

Ghanský krídelník Michaloviec Emmanuel Mensah je jedným z objavov tejto prvoligovej sezóny.

Futbalových zabávačov nie je nikdy dosť. Fanúšikovia MFK Zemplín Michalovce sú radi, že v ich tíme minimálne jeden skvelý driblér pôsobí. Postrach obrancov – ghanský krídelník Emmanuel Mensah. Na Slovensku sa prvýkrát objavil v minulej sezóne, keď si obliekal dres vtedy ešte druholigovej Moldavy. „Prišiel som tam na ročné hosťovanie z maďarského Honvédu a vaša krajina sa mi hneď veľmi zapáčila,“ pochválil Slovensko 21-ročný Afričan. „Veľa som o Slovensku nevedel, ale už sa to postupne mení. Sú tu priateľskí ľudia, cítim sa tu naozaj fajn.“ Emmanuel Mensah sa každým dňom zlepšuje aj v slovenčine, v kabíne ho často skúša najmä kapitán tímu Tomáš Sedlák. Najradšej tradičnými slovami ako guľôčka či jamôčka.

Afrika je známa ako bezodná studňa veľkých talentov. Tamojší futbalisti sú väčšinou hraví, nerobia si ťažkú hlavu z taktiky, fanúšikov chcú najmä zabávať. „Priznávam, technické parádičky a triky si vychutnávam aj ja. Je skvelý pocit, ak sa niečo také podarí a zároveň ešte aj pomôžem spoluhráčom. Myslím si, že takéto chvíle si užívajú aj diváci,“ poznamenal ľavý krídelník alebo útočník nováčika súťaže z Michaloviec.

Fortuna liga má v očiach Emmanuela Mensaha vysokú kvalitu a je zaujímavejšia než súťaž v jeho rodnej krajine.„Kvalitatívny štandard Fortuna ligy je vyšší ako prvá liga v Ghane. Na Slovensku je to viac fyzické. V Ghane máme takisto veľa talentovaných hráčov, ale nemajú také dobré podmienky na rozvoj, kým tu také sú. Niektorí moji kamaráti sú skvelí futbalisti a keby dostali šancu, takisto by mohli hrať vo Fortuna lige,“ poznamenal veľký fanúšik Lionela Messiho a Barcelony.

Spomedzi hráčov, s ktorými doposiaľ hral, si Emmanuel Mensah nedokázal vybrať toho najlepšieho. „Je náročné vybrať jedného hráča, pretože v každom tíme, kde som hral – v Ghane, v Maďarsku a aj na Slovensku – som sa stretol s výbornými futbalistami.“ Podľa toho, ako sa michalovský hráč s číslom 16 na drese zatiaľ javí, je možné, že sa v budúcnosti stretne s ešte zvučnejšími menami v silnejších kluboch.

Zdroj: fortunaliga.sk