Ako bude vyzerať súpiska MFK Zemplín?

2011-07-13 12:00:00

O mladíkov z MFK Zemplín je záujem zo zahraničia, do kádra možno ešte pribudne jeden hráč.

Začiatok druholigovej súťaže sa už nezadržateľne blíži a súpiska MFK Zemplín Michalovce už postupne dostáva do finálnej podoby. Stále však nad konečným zložením kádra pre jesennú časť ročníka 2011/2012 visí niekoľko otáznikov, pretože v celej Európe je záujem o našich talentovaných mladíkov, ktorí sú ešte vekom dorastenci, ale sú už pevnou súčasťou seniorského tímu pod vedením kormidelníka Vlastimila Petrželu.

Brankári

Pred novým súťažným ročníkom pribudol na tento post talentovaný Patrik Le Giang zo Žiliny, ktorý prichádza na ročné hosťovanie. Spolu s ním sú v kádri ešte Jozef Brudňak a Miloslav Bréda. Prvému menovanému skončilo polročné hosťovanie z prvoligového MFK Košice, všetky strany sú už dohodnuté na jeho zotrvaní na Zemplíne, ale vedenie michalovského klubu zatiaľ nemá jeho príchod aj na papieri, pretože košický klub ma pozastavené všetky prestupy... O Miloslava Brédu je veľký záujem zo zahraničia a je možné, že už pred začiatkom sezóny opustí MFK Zemplín a posilní nemenovaný taliansky klub. Peter Pillár, ktorý opustil tím po skončení minulej sezóny si hľadá angažmán.

Krajný obranca Ivan Janek doplatil na šetrenie klubu, ten mu preto umožnil hľadať si klub na hosťovanie.


Obrancovia

Michalovce mali v jari obrovské problémy s defenzívou, čo si tesne pre záverom uplynulého ročníka odskákali až traja stopéri. Jánovi Marcinovi sa skončilo hosťovanie z Dunajskej Stredy, Aleksandar Trninič je „nezvestný“ a Róbert Mižík je na lane konkurenčného Lučenca, kde je na ročnom hosťovaní aj ďalší náš kmeňový hráč, stredný obranca Ján Vajda. Na stopérskom poste bude mať tréner Petržela k dispozícii uzdravených Luboša Hrušku a Radoslava Urbana i zo stredopoliara prerobeného Jakuba Hotteka. Na skúške je Chorvát Milan Krmpotič, z jeho posledného pôsobiska z Vlašimu idú výborné chýry a vyzerá to tak, že tu ostane. Martin Zlatohlavý nepresvedčil, krátko pred ním ani Eddie Guri. Na kraje obrany budú k dispozícii Michal Vanák a Francúz Ousmane Samba. Z mužstva odišiel bývalý kapitán Ivan Janek, ktorý patril k najlepšie plateným hráčom tímu a keďže vedenie klubu chce šetriť, umožnilo tomuto pravému bekovi hľadať si klub na hosťovanie. V hre je ešte príchod jedného nemenovaného obrancu.

Talentovaní mladíci v michalovskom drese - stredopoliari Stanislav Danko (vľavo) a Róbert Kovaľ.

 

Stredopoliari

Po skončení minulej sezóny odišli z tímu Česi Jan Knobloch a Josef Hořava, naopak na ročné hosťovanie zo Žiliny pribudol mládežnícky reprezentant Michal Škvarka. Obrovský záujem bol o vychádzajúcu hviezdu Róberta Kovaľa, ktorého lanária do talianskeho Ríma. Podľa slov šéfa michalovského klubu Igora Šoltinského, však nakoniec zostáva v MFK Zemplín. Okolo ďalšieho 17-ročného mladíka Stanislava Danka nie je v týchto dňoch priveľmi horúco. Tréneri majú k dispozícii ešte legionárov čiernej pleti Waseema Issacsa a Kevina Zonzona a trojicu Peter Jakubčo, Pavol Ruskovský a Georgii Gamkrelidze. Zaujímavosťou je, že kmeňovými hráčmi Michaloviec sú stále aj Ukrajinci Artem Jevľanov (naposledy Prešov) a Leonid Šitov (Spišská Nová Ves), po ktorých sa však zľahla zem...

Útočníci

Funkcionárom klubu sa podarilo udržať kanoniera Filipa Serečina a okrem neho zostal na Zemplíne aj Dominik Kunca. O 18-ročného Olivera Špilára majú záujem anglické a ruské kluby, avšak v kádri trénera Petrželu pravdepodobne zostane. Konkurencia v ofenzíve sa zvýšila príchodom žilinského dua Dominik Fotyik a Emil Le Giang, ktorí prichádzajú na ročné hosťovanie. Erik Seman, ktorý v závere minulého ročníka dostal „padáka“ si hľadá angažmán v Česku. Hosťovanie v Lučenci sa skončilo aj skúsenému Dušanovi Sninskému, ktorému však v MFK Zemplín vypršala profesionálna zmluva.