Konečne víťazstvo

2011-07-12 12:00:00

Futbalisti MFK Zemplín konečne okúsili ako chutí výhra v prebiehajúcej letnej príprave.

Až na piaty pokus sa podarilo druholigovým futbalistom Michaloviec dosiahnuť víťazstvo v príprave na nový súťažný ročník 2011/2012, ktorý sa už nezadržateľne blíži. Na pôde účastníka tretej ligy východ FK Spišská Nová Ves dokázali zverenci českého trénera Vlastimila Petrželu uspieť 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už do prestávky.

Slabší súper

Michalovčania v príprave štyrikrát v rade prehrali, ale zakaždým proti nim stál súper z vyššej súťaže. Až nastúpili proti treťoligovému mužstvu Spišskej Novej Vsi a dočkali sa aj prvého triumfu. „Bol zatiaľ najslabší súper, s akým sme si počas prípravného obdobia zahrali, prakticky celý zápas len bránil. Opäť sme mali lepšie prvé dejstvo hry, v ktorom sme strelili dva góly zásluhou Dominika Fotyika a Jakuba Hotteka, čím sme aj rozhodli o našom zaslúženom víťazstve. V druhom polčase sme už tradične prestriedali našu zostavu a výkon už nebol taký, aký sme očakávali,“ informoval nás o priebehu duelu tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela.

Konečne bez gólu

Futbalistom MFK Zemplín sa okrem dosiahnutia prvej výhry podarilo aj premiérovo streliť v zápase viac ako jeden gól a prvýkrát dokonca neinkasovali ani jeden presný zásah. „Som rád, že konečne sme sa v koncovke presadili viackrát, verím, že sme tú streleckú smolu už pretrhli. S obranou som takisto spokojný, aj napriek tomu, že sme nemali k dispozícii ani jedného krajného obrancu, pretože nám chýbala dvojica Isaacs a Samba,“ prezradill nám kormidelník michalovského celku a dodal, že obaja títo hráči by mali byť už v najbližších dňoch k dispozícii. Vlastimil Petržela sa však v prípravných zápasoch stále nemôže spoľahnúť na služby zranených či nedoliečených hráčov Gamkrelidzeho, Hrušku a Urbana.

Skúšajú ďalšieho stopéra

Napriek tomu, že Michalovčania si v stretnutí proti Spišiakom udržali čisté konto, tréneri MFK Zemplín stále skúšajú adeptov na stopérsky post. V minulom týždni na Zemplíne nepresvedčil stopér Eddie Guri z JAR, teraz je na skúške chorvátsky obranca Milan Krmpotič, ktorý v Spišskej Novej Vsi odohral celý zápas. „Naposledy pôsobil v českom druholigovom klube vo Vlašime a hoci prišiel na poslednú chvíľu, celkom sa mi pozdával. Zatiaľ zostáva naďalej u nás, vyskúšame si ho v ďalšom prípravnom stretnutí,“ povedal nám na margo 26-ročného Chorváta Vlastimil Petržela. Jeho zverencov čakajú do začiatku súťažného ročníka, ktorý štartuje v sobotu 23. júla, ešte dva stretnutia, už zajtra sa stretnú na domácej pôde o 17. hodine s druholigovým Vranovom nad Topľou a v sobotu MFK Zemplín privíta nováčika prvej ligy ŽP Šport Podbrezová.

Zdroj: Korzár