Defenzívny pilier MFK Zemplín hlási návrat

2011-07-06 12:00:00

Obranca Luboš Hruška začal v pondelok trénovať s michalovským tímom. Čaká ho už len posledná kontrola u lekára, teší sa na návrat.

Dočkal sa! Český stopér v službách MFK Zemplín Luboš Hruška sa po takmer piatich mesiacoch mohol zapojiť do tréningového procesu Michalovčanov. Po vážnom zranení achilovky v predposlednom prípravnom stretnutí pred jarnou časťou musel tento čochvíľa 24-ročný obranca absolvovať operáciu a po nej nasledovalo niekoľko mesačné liečenie. Teraz je už späť a odhodlaný pomôcť mužstvu.

Posledná kontrola v utorok

Luboš Hruška si zranenie privodil v polovici februára tesne pred koncom duelu s Duklou Praha, ktorý sa odohral v rámci sústredenia v Nymburku. Roztrhnutá achilovka znamenala stop na necelých päť mesiacov. „Odvtedy som každý mesiac chodil pravidelne na kontroly k doktorovi do Kolína, kde ma operovali, a každé dva týždne aj do Prahy ku doktorke, ktorá sa zaoberala špeciálne liečbou achiloviek. Neskôr som chodil na rehabilitáciu doma v Poděbradách a teraz v utorok ma čaká ešte posledná kontrola,“ prezradil nám priebeh liečby operovanej achilovky Luboš Hruška.

Cíti sa výborne

Vysoký stopér bol pred zranením vo výbornej forme a počas zimnej prípravy sa dokonca stal kapitánom michalovského celku. Ťažké zranenie však všetko zmenilo. „Pred mesiacom som konečne dostal od lekárov zelenú aspoň na ľahký výklus a začal som doma behávať. Na pondelňajšom tréningu s chlapcami som už absolvoval všetky behy a cítil som sa výborne. Chýba mi už iba lopta,“ s úsmevom dodal Luboš Hruška, ktorý s futbalom začínal v mládežníckom klube v Cidline. Na otázku, kedy by si prvýkrát trúfol nastúpiť na zápas, odvetil: „Ako som už spomínal, v utorok idem na kontrolu do Kolína a v stredu, keď už budem späť tu v Michalovciach, hráme prípravný duel, v ktorom by som chcel hrať aspoň polhodinu.“

 

Káder sa mu pozdáva

Luboš Hruška nastúpil poslednýkrát za MFK Zemplín v majstrovskom zápase 27.11.2010 na ihrisku už prvoligového Trenčína a odvtedy sa káder vedený Vlastimilom Petrželom poriadne obmenil. „Je to pravda, veľa nás tu neostalo, ale to jadro tímu je stále pokope. Chlapci zo Žiliny, ktorí k nám prišli len prednedávnom, sú veľmi šikovní a talentovaní. Solídne vyzerajú aj černosi, ale zatiaľ medzi nami viazne komunikácia, avšak určite sa to časom zlepší,“ povedal na margo nových posíl bývalý hráč Viktorie Žižkov, v drese ktorého okúsil aj najvyššiu českú súťaž. Obrana michalovského celku bola v jarnej časti slabinou MFK Zemplín a práve Luboš Hruška by mal tým hráčom, ktorý ju zacelí. „Verím, že sa naša obranná hra zlepší a dúfam, že čím skôr sa s mužstvom zohrám a do mesiaca budem zase vo forme,“ zaprial si na záver defenzívny pilier MFK Zemplín.

Zdroj: KORZÁR