Maximálna spokojnosť trénera Petrželu

2011-06-22 12:00:00

Kormidelník MFK Zemplín má v našom klube všetko, chýba mu akurát najvyššia súťaž a atmosféra európskych pohárov.

Český futbalový tréner Vlastimil Petržela v rozhovore pre český portál idnes.cz potvrdil, že v druholigových Michalovciach, kam prišiel vlani v júni, je spokojný. "Práca v tomto klube ma napĺňa. Som sám sebe pánom, do tímu zapracovávam mladých hráčov ako voľakedy v Bohemke," povedal 57-ročný kouč, ktorý priviedol MFK Zemplín k 4. priečke v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Petržela má trénerské skúsenosti z pražských klubov Slavia, Sparta, Bohemians 1905, pracoval tiež v Liberci, Olomouci či Viktorii Žižkov, no úspešný bol predovšetkým v poprednom ruskom klube Zenit Petrohrad.

"Pokiaľ ide o trénerskú prácu, mám toho za sebou skutočne dosť. Ale v Michalovciach mi vlastne nič nechýba. Je to tým, že zasa môžem pracovať podľa vlastných predstáv. Navyše som tu našiel nádherné futbalové prostredie, dokonalú klubovú infraštruktúru a čo je pre každého trénera najdôležitejšie - pracujem pod rozumným vedením," opísal pre idnes.cz Petržela, ktorý predsa len vypichol niečo, čo mu na východe Slovenska chýba: "Prvá liga. A európske poháre. Ale ako podmienku mi postup nikto nedáva."

V apríli 2011 podpísal v Michalovciach zmluvu na ďalšie dva roky, hoci o ponuky nemal núdzu. Najzaujímavejšia z nich bola podľa Petrželových slov tá z gruzínského Torpeda Kutaisi. "Dvojročný kontrakt svedčí o tom, že v Michalovciach sú so mnou spokojní. Pritom v apríli som podpisoval zmluvu v dňoch, keď sme trikrát za sebou nevyhrali. A keď sa pozriem na zázemie, tak si trúfam povedať, že máme najlepšie vybavenie v druhej lige. Hráme na krásnom novom štadióne a súperi k nám cestujú naozaj radi. Povedal by som tiež, že sme jeden z mála slovenských klubov, v ktorom nemeškajú výplaty. Pätnásteho každý mesiac máme peniaze na účte, prémie sa vyplácajú v týždni po zápase. Hráči sa tu nepreplácajú ako inde, priemerné základné platy sú v priemere okolo tisíc eur," prezradil prostějovský rodák Vlastimil Petržela.

Zdroj: profutbal