Brankár Pillár v MFK Zemplín končí

2011-06-18 12:00:00

Osem mesiacov bojoval o návrat medzi žrde. Keď mu lekári oznámili, že sa môže plnohodnotne zapojiť, dozvedel sa, že s ním ďalej nerátajú.

Keď si začiatkom októbra lanského roka roztrhol v prípravnom súboji proti MFK Košice predný krížny väz a už vtedy vedel, že ho neminie najmenej osemmesačná prestávka od futbalu, pevne veril, že keď sa vystrábi, bude opäť plnohodnotným hráčom MFK Zemplín. Omyl. Brankár Peter Pillár sa v stredu dozvedel, že s ním v Michalovciach ďalej nerátajú a iróniou osudu je, že deň predtým mu lekári dali definitívne zelenú k návratu medzi žrde...

Zmluvu dodržali, ale...

Dvadsaťsedemročný Peter Pillár posilnil MFK Zemplín pred dvoma rokmi z českej druholigovej Karvinej a s michalovským klubom podpísal zmluvu na dva roky, ktorej platnosť skončí 15. júla 2011. V prvej sezóne bol neohrozenou jednotkou a v rovnakom štýle odštartoval aj druhú. V úvodných jedenástich kolách uplynulého ročníka prvoligovej súťaže odchytal plnú taxu 990 minút. Prišla však reprezentačná prestávka, počas nej prípravný súboj v Košiciach proti MFK a nešťastná 45. minúta... „Po dopade na zem som si roztrhol predný krížny väz a nasledovala dlhodobá absencia. Krátko po tom, ako sa to stalo, som dostal od vedenia MFK Zemplín záruku, že klub ma podporí v čase rekonvalescencie a počká, kým sa vystrábim. Musím priznať, že Michalovce naozaj dodržali zmluvu do bodky, napriek tomu, že som dlhodobo chýbal, nedĺžia mi ani cent. Tešil som sa však na chytanie...,“ neskrýval zatrpknutosť odchovanec bardejovského futbalu, ktorý od devätnástich rokov chytal v Humennom prvú ligu.

Hľadá si nový klub

Peter Pillár od prvej polovice mája trénoval s MFK Zemplín a postupne sa dával dokopy. „Celý ten čas si ma tréner Petržela nevšímal. Potom som za ním zašiel ja a na rovinu sa ho opýtal, aké má so mnou plány. Odvrkol, že nevie a tým to padlo. Teraz som sa dozvedel, že so mnou už neráta...,“ smutne poznamenal brankár, ktorému v polovici júla vyprší zmluva s MFK Zemplín a potom si bude musieť hľadať nový klub. „Momentálne nemám žiadnu ponuku, som po zranení a dlho som nebol na očiach. Podľa vyjadrení lekárov som už fit a pripravený absolvovať kompletne celú prípravu bez akýchkoľvek úľav. Čo bude ďalej, teraz ešte neviem. Možno sa zapojím do prípravy doma v Bardejove a možno sa dovtedy nájde nový záujemca, ktorý by ma chcel angažovať,“ dodal Peter Pillár, ktorý považuje michalovskú kapitolu za uzavretú a napriek rozporuplnému záveru nemá na MFK Zemplín ťažké srdce.

Zdroj: KORZÁR